Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να εγκρίνουν τα ICO ως «τίτλους» το 2019

 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) προχωρούν με τα σχέδια να εισαγάγουν τις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) ως μέσο για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για εταιρείες και νεοσύστατες επιχειρήσεις το 2019.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη χρηματοδότηση στις αγορές κεφαλαίων, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επιτρέψει εγχώριες εταιρείες να αυξήσουν τη χρηματοδότηση προσφέροντας μάρκες cryptocurrency για τους επενδυτές, παράλληλα με τα παραδοσιακά μέσα, όπως μετοχές που εκδόθηκαν σε μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO), το Reuters ανέφερε.

Συγκεκριμένα, οι ICO θα θεωρηθούν ως «κινητές αξίες» από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες επί του παρόντος είναι υπό διαμόρφωση, εφαρμόζονται στις αρχές του 2019.

Μιλώντας σε σεμινάριο, ο επικεφαλής της ΑΕΑ της ΑΕΑ Omar Saif al-Zaabi δήλωσε:

“Το διοικητικό συμβούλιο της Emirates Authority Securities & Commodities Authority [ESCA] ενέκρινε την εξέταση των ICO ως τίτλων. Σύμφωνα με το σχέδιό μας, θα πρέπει να έχουμε κανονισμούς στο έδαφος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. “

Το ESCA εκπονεί σήμερα κανονισμούς του ICO με ανώνυμους εσκεμμένους συμβούλους. Ο παρατηρητής ασχολείται κυρίως με τις χρηματιστηριακές αγορές του Αμπού Ντάμπι και του Ντουμπάι για την ανάπτυξη πλατφόρμων διαπραγμάτευσης με κρυπτογράφηση για την υποστήριξη των ICO, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, το Αμπού Ντάμπι – το μεγαλύτερο εμιράτο των ΗΑΕ – εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για τις κρυπτοσυχνότητες και τους ICO, ρυθμίζοντας τις τελευταίες ως «τίτλους». Οι κρύπτες, αν και δεν κατατάσσονται ως νόμιμο χρήμα, θεωρούνται βασικά προϊόντα από την κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι.

Η έκθεση δείχνει ότι ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και των αγορών μετοχικών κεφαλαίων για αρκετά χρόνια έχει «καταστρέψει σοβαρά» τις δημόσιες εγγραφές, προκαλώντας ένα πλήγμα για τις εγχώριες εταιρείες που επιθυμούν να αντλήσουν κεφάλαια στα ΗΑΕ και στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου.

Οι αρχές λαμβάνουν μέτρα για να ελέγξουν την αποστράγγιση, με ένα νέο νόμο που επιτρέπει στις οικογενειακές επιχειρήσεις να πωλούν πλειοψηφία ακόμη και 100% συμμετοχές στις εταιρείες τους με δημόσιες εγγραφές. Εάν εγκριθεί από τον πρωθυπουργό των ΗΑΕ, ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ το 2019. Επιπλέον, ο φύλακας εξετάζει επίσης ένα ελάχιστο όριο 20% των γυναικών μελών στα συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών ως ένα βήμα προς την ισότητα, εκτός από την ενθάρρυνση των γυναικών επενδυτών.

Πηγή:CCN.COM

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.