Οι κανόνες του Shanghai Court Ethereum προστατεύονται βάσει των νόμων περί ιδιοκτησίας Ethereum


Το περιφερειακό δικαστήριο της Σαγκάης Hongkou δήλωσε ότι ο αιθέρας προστατεύεται από το νόμο ως «γενική ιδιοκτησία».

Η δήλωση ήταν αποτέλεσμα μιας αδικαιολόγητης υπόθεσης εμπλουτισμού που υπέβαλε μια εταιρεία τεχνολογίας στο Πεκίνο.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, οι εταιρείες κρυπτογράφησης στην Κίνα άρχισαν να κλείνουν τις πόρτες τους, αφού η Κίνα απαγόρευσε τους ICO και τα κρυπτογραφημένα χρηματιστήρια. Πιάστηκε στη μέση της απαγόρευσης ήταν μια εταιρεία με έδρα το Πεκίνο, η οποία είχε κυκλοφορήσει τα μάρκες της για να αυξήσει τον Αιθέρα και το Bitcoin στις 8 Αυγούστου 2017.

Ωστόσο, η εταιρεία επέστρεψε τα κεφάλαια στους επενδυτές ήδη από τις 4 Σεπτεμβρίου 2017. Τέσσερις ημέρες αργότερα, η εταιρεία έστειλε 20 ETH σε έναν άνθρωπο με την επωνυμία Chen, αντί για έναν επενδυτή, λόγω “λειτουργικών σφαλμάτων”. Η εταιρεία έφτασε στον Τσεν και προσπάθησε να τον επικοινωνήσει μέσω μηνυμάτων κειμένου και νομικών επιστολών. Όταν ήταν σαφές ότι ο Chen δεν επιθυμούσε να συνεργαστεί με την εταιρεία, κατατέθηκε αδικαιολόγητη υπόθεση εμπλουτισμού.

Ο Τσεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τη θέση του επισημαίνοντας ότι ο Αιθέρας, καθώς και άλλες κρυπτοσυχνότητες, δεν αναγνωρίστηκαν ως νόμιμο νόμισμα. Επιπλέον, η Κίνα είχε απαγορεύσει πλήρως την κυκλοφορία αυτών των εικονικών νομισμάτων. Ωστόσο, το δικαστήριο διευκρίνισε ότι ενώ και οι δύο αυτές δηλώσεις ήταν αληθινές, η χώρα εξακολουθούσε να θεωρεί ότι ο Αιθέρας προστατεύεται από το νόμο περί ιδιοκτησίας. Ως εκ τούτου, τον Ιούνιο του 2018, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της εταιρείας.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την εταιρεία απαριθμούσαν τρία σημαντικά σημεία για τέτοιες περιπτώσεις στο μέλλον. Πρώτον, παρόλο που απαγορεύονται οι κρυπτοεπιχειρήσεις στην Κίνα, η χώρα εξακολουθεί να υποστηρίζει περιπτώσεις κρυπτοκωδικοποίησης εμπλουτισμού βάσει του αστικού νόμου.

Δεύτερον, ο κατηγορούμενος πρέπει να προσδιοριστεί από το δικαστήριο βάσει του νόμου περί πολιτικής δικονομίας. Δεδομένου ότι η χρήση των κρυπτοσυχνοτήτων επιτρέπει στους ανθρώπους να παραμείνουν ανώνυμα, μπορεί να οδηγήσει σε νομικά προβλήματα. Στην περίπτωση αυτή, η εταιρεία πρέπει να διατηρήσει μια ψηφιακή αλυσίδα επιμέλειας, ώστε να είναι σε θέση να υποβάλλει αρχεία επικοινωνίας (από εφαρμογές κοινωνικών μέσων) στο δικαστήριο. Ευτυχώς, η τεχνολογική εταιρεία είχε στείλει τον Αιθέρα από δύο διαφορετικές εταιρείες, την Nanchang Digital Network Technology Co. Ltd. και την Hangzhou Rongzhi Technology Co. Ltd., γεγονός που τους βοήθησε να κερδίσουν την υπόθεση. Ωστόσο, συνιστάται η ολοκλήρωση των συναλλαγών μέσω κρυπτογραφημάτων, τα οποία απαιτούν ήδη από τους χρήστες να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Τρίτον, αν τα κεφάλαια μεταφέρονται σε λογαριασμό που βρίσκεται στο εξωτερικό, χρησιμοποιούνται οι νόμοι του τόπου στον οποίο συνέβη ο αδικαιολόγητος πλουτισμός.

Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2018, το Ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας δήλωσε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι τώρα νόμιμα και παραδεκτά στο δικαστήριο.

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.