Πολλοί Αερολιμένες ενδιαφέρονται για εφαρμογές Blockchain, αποκαλύπτει η μελέτη

 

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι η τεχνολογία blockchain φαίνεται να κερδίζει έλξη και προσοχή στον κλάδο των αερομεταφορών. Σύμφωνα με αναφορές από το περιοδικό αεροσκαφών Focus Airport World, στοιχεία από το SITA Lab αποκάλυψαν ότι η τεχνολογία blockchain προσέλκυσε το μεγαλύτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στη βιομηχανία το 2018.

Η SITA , εταιρεία τεχνολογικής έρευνας που είναι υπεύθυνη για την τόνωση της τεχνολογικής επανάστασης με τη συνεργασία με αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια και ειδικούς τεχνολογίας, φημολογείται παγκοσμίως ότι τα κατανεμημένα ημερολόγια είναι πιο αποτελεσματικά και προσφέρουν πλεονέκτημα όσον αφορά την παροχή αεροπορικών υπηρεσιών, όπως η αναγνώριση επιβατών, η έκδοση εισιτηρίων κ.α.

Το περιοδικό ανέφερε τον Gustavo Pina, διευθυντή του εργαστηρίου SITA, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που παρεμποδίζουν ένα “απρόσκοπτο ταξίδι επιβατών” είναι οι “διεργασίες με πέτρες” που πρέπει να κλιμακώνονται τακτικά.

“Δράφονται ως σημαντικά χτυπήματα ταχύτητας σε κάθε βήμα του δρόμου. Συνεργαζόμενοι ως μία και μοναδική βιομηχανία, μπορούμε να εξομαλύνουμε το ταξίδι και το blockchain είναι μία από τις τεχνολογίες που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό. Αυτό εξηγεί το σημαντικό ενδιαφέρον της βιομηχανίας για αυτό “, δήλωσε.

Η μελέτη της SITA αποκάλυψε επίσης ότι τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και τα αεροδρόμια είχαν βρει συναρπαστικές περιπτώσεις χρήσης για το blockchain από την εμφάνιση σημειώσεων επιβατών σε προγράμματα συχνών δρομολογίων (34%) και ηλεκτρονικών εισιτηρίων (31%). Το 59% των αεροπορικών εταιρειών έχουν επίσης θέσει σε εφαρμογή ερευνητικά προγράμματα αποκλεισμού, τα οποία θα εφαρμοστούν έως το 2021.

Για να αυξηθεί η έρευνα σχετικά με τις δυνατότητες της χρήσης τεχνολογίας blockchain, η SITA ανακοίνωσε νωρίτερα τον Ιούνιο την πρόθεσή της να ξεκινήσει την Sandbox Aviation Blockchain. “Μέσα από αυτή τη συνεργατική καινοτομία θα επιταχύνουμε τη μάθηση για όλους και θα έχουμε ήδη σημαντικό ενδιαφέρον για την επιδίωξη διεπιχειρησιακών πρωτοβουλιών μέσω της πρωτοβουλίας Aviation Blockchain Sandbox”, δήλωσε η Pina στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, ενώ ορισμένοι αερολιμένες εξακολουθούν να κάθονται στο φράκτη για την υιοθέτηση της τεχνολογίας, άλλοι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τη χρήση τεχνολογίας blockchain στις λειτουργίες τους.

Η Brisbane International πρωτοστατεί στη γραμμή για την υιοθέτηση της τεχνολογίας, καθώς τα άτομα που ταξιδεύουν στην Αυστραλία μπορούν πλέον να περάσουν διάφορες κρυπτοσυχνότητες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπρίσμπεϊν. Στο ίδιο πνεύμα, το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ εγκατέστησε ένα ATM που επιτρέπει στους επιβάτες να μετατρέψουν τα ευρώ τους σε bitcoin ή ethereum.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι πήρε ένα βήμα περισσότερο πέρυσι, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει εισιτήριο χωρίς διαβατήρια στην πόλη. Υπογράφηκε συμφωνία με την αρχιτεκτονική ObtekTech με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος συνεργάστηκε με το Τμήμα Μετανάστευσης και Θεωρήσεων του Ντουμπάι για να αναπτύξει μια λύση που συνδυάζει τη βιομετρική επαλήθευση με την τεχνολογία blockchain.

Πηγή:CCN.COM

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.