Ταϊλάνδη Σπουδές Blockchain για εφαρμογές στην πνευματική ιδιοκτησία, Trade Finance

Δύο μελέτες σκοπιμότητας σχετικά με την τεχνολογία blockchain έχουν ξεκινήσει από το Υπουργείο Εμπορίου της Ταϊλάνδης.

Οι μελέτες, οι οποίες θα επικεντρωθούν στη διερεύνηση της χρήσης τεχνολογίας blockchain στη χρηματοδότηση του εμπορίου και στην καταχώριση της πνευματικής ιδιοκτησίας, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με το Post Bangkok .

Σύμφωνα με τον Pimchanok Vonkorpon, διευθυντή του Γραφείου Εμπορικής Πολιτικής και Στρατηγικής της Ταϊλάνδης (TPSO) που υπάγεται στο υπουργείο Εμπορίου, το έργο έχει λάβει υποστήριξη από τη βρετανική πρεσβεία.

Αύξηση της αποτελεσματικότητας και της εμπιστοσύνης

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του εμπορίου, ο Pimchanok επεσήμανε ότι η τεχνολογία blockchain θα συμβάλει στην ενίσχυση της διαφάνειας, στη μείωση του κόστους της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στη συντόμευση ολόκληρης της διαδικασίας. Και όσο αφορά την πνευματική ιδιοκτησία της πνευματικής ιδιοκτησίας, θα βοηθήσει στη διαχείριση της καταχώρισης IP και της εταιρείας καθώς και στην ανιχνευσιμότητα. Από την άποψη αυτή, θα καλύπτονται ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών εμπορικής διάθεσης πνευματικής ιδιοκτησίας στο blockchain, η χρήση έξυπνων συμβάσεων, η καταχώριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και η προστασία που προσφέρεται.

Επιπλέον, η μελέτη σκοπιμότητας θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή αναθεώρησης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, των συνεντεύξεων με τους ενδιαφερομένους και την επανεξέταση της διαδικασίας διαχείρισης της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αρχικά, το Γραφείο Εμπορικής Πολιτικής και Στρατηγικής της Ταϊλάνδης προτίθεται να υλοποιήσει έργα μικρής κλίμακας.

Βιολογικές εξαγωγές ρυζιού

Εκτός από τη χρήση του blockchain στην εμπορική χρηματοδότηση και την πνευματική ιδιοκτησία, η TPSO εργάζεται επίσης για τη χρήση της τεχνολογίας στην επεξεργασία των εξαγωγών ορύζης με σκοπό την εξάλειψη των καθυστερήσεων και τη μείωση του κόστους. Επί του παρόντος, ο χρόνος που απαιτείται για τη διεκπεραίωση των εξαγωγών ρυζιού από τη Νοτιοανατολική Ασία είναι μεταξύ 15-20 ημερών και με πολλή γραφειοκρατία.

Ωστόσο, με την τεχνολογία blockchain, η TPSO προβλέπει τη μείωση της περιόδου επεξεργασίας, εκτός από την ενίσχυση της διαφάνειας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της εμπιστοσύνης στην αλυσίδα εφοδιασμού, ωφελώντας έτσι τους διάφορους ενδιαφερόμενους.

“Η χρήση του blockchain για τη διαδικασία θα μπορούσε να μειώσει το χρόνο επεξεργασίας σε λιγότερο από τρεις ημέρες, βελτιώνοντας τη διαφάνεια και αυξάνοντας την εμπιστοσύνη των εξαγωγέων και των ξένων εισαγωγέων προς όφελος των ταϊλανδών αγροτών”, δήλωσε ο Pimchanok.

Pro-Blockchain και Cryptocurrency

Η μελέτη σκοπιμότητας που διεξάγεται από το Γραφείο Εμπορικής Πολιτικής και Στρατηγικής δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας είχε μια αρκετά προοδευτική στάση απέναντι στην τεχνολογία blockchain και τις κρυπτοσυχνότητες, όπως αποδεικνύεται από διάφορες εξελίξεις τους τελευταίους μήνες.

Τον Ιούλιο, για παράδειγμα, η Τράπεζα της Ταϊλάνδης αποκάλυψε ότι εξέταζε τις εφαρμογές μπλοκ αλυσίδων που προορίζονταν για τη διασυνοριακή πληρωμή, τη χρηματοδότηση της αλυσίδας εφοδιασμού και την πιστοποίηση εγγράφων. Κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα, ο Σύνδεσμος Αγοράς ομολόγων της Ταϊλάνδης αποκάλυψε ότι εργάζονταν σε ένα μπλοκ με έμβλημα που θα επιτρέπει την άμεση εκκαθάριση και διακανονισμό των εταιρικών ομολόγων .

Επιπλέον, η Τράπεζα της Ταϊλάνδης εργάζεται σε ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας, το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των εγχώριων μεταφορών κεφαλαίων.

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.