Jack Ma: Δίνω ιδιαίτερη προσοχή στο Blockchain Bitcoin για να δημιουργήσω Cashless Society

Τζακ Μας
Ο Jack Ma, ο πρόεδρος της Alibaba και ο χρηματοπιστωτικός όμιλος Ant Financial, με έδρα την Κίνα, ύψους 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ότι δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη τεχνολογία Bitcoin και blockchain και στη δυνατότητα δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά.

Παρόλο που η Ma εξακολουθεί να μελετά τη θεμελιώδη αξία που η Bitcoin και άλλες σημαντικές κρυπτοσυχνότητες φέρνουν στην αγορά, υπογράμμισε ότι η τεχνολογία blockchain στο σύνολό της είναι μια ισχυρή καινοτομία που θα μπορούσε να επιτρέψει μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Η Κίνα είναι ήδη σχεδόν χωρίς μετρητά

Μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα του πληθυσμού της Κίνας χρησιμοποιεί μετρητά ή πιστωτικές κάρτες για την αγορά προϊόντων, την αποζημίωση για την εργασία τους και την εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Οι αιτήσεις πληρωμής, όπως η Alipay ύψους 60 δισ. Δολαρίων της Ant Financial, κυριαρχούν στο χώρο.

Με smartphones με δυνατότητα NFC, οι χρήστες της Alipay στην Κίνα μπορούν να αγοράσουν καφέ με ένα smartphone σε εξελιγμένα τερματικά Point of Sale (PoS) και να λαμβάνουν άμεσα μισθούς από τους υπαλλήλους τους μέσω της εφαρμογής, χωρίς να αντιμετωπίζουν τις καθυστερήσεις που συμβαίνουν συχνά με τραπεζικές μεταφορές αναποτελεσματικές τραπεζικές υπηρεσίες.

«Δίνω ιδιαίτερη προσοχή στην κοινωνία χωρίς μετρητά και στην τεχνολογία blockchain. Η δουλειά του ορυχείου και της Alibaba είναι ότι θα μετακινήσουμε τον κόσμο σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά. Η κοινωνία μπορεί να κάνει όλους τους ίδιους, χωρίς αποκλεισμούς για να πάρουν τα χρήματα που χρειάζονται, να διασφαλίσουν ότι είναι βιώσιμοι και διαφανείς. Μισώ τη διαφθορά. Δεν έχω την ευκαιρία είναι εντάξει. Αλλά δεν θέλω κάποιον με έναν βρώμικο τρόπο να πάρει την ευκαιρία μου. Γι ‘αυτό θέλουμε μια κοινωνία χωρίς μετρητά. “

Προηγουμένως, μιλώντας στην FT, ο Ray Chan, αντιπρόεδρος της Ant Financial, δήλωσε ότι τα νέα προϊόντα της εταιρείας είναι προσαρμοσμένα στις χιλιετίες και στους χρήστες νέας γενιάς, που έχουν επιδείξει τη βούληση να προχωρήσουν από τα παραδοσιακά μέσα πληρωμών σε πιο αποτελεσματικά και εξελιγμένα χρηματοπιστωτικά δίκτυα.

“Όταν εξετάζουμε νέα προϊόντα, τα δημιουργούμε για αυτήν την εποχή, στην οποία οι νέοι έχουν γίνει η κύρια κινητήρια δύναμη της κοινωνίας μας”, δήλωσε ο Τσαν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μ. Τόνισε ότι δεν απέκλεισε την κρυπτογραφία ή το Bitcoin ως νόμισμα και κατάστημα αξίας. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστος αν η Bitcoin φέρνει σε ικανοποιητικό βαθμό την αξία της κοινωνίας ως νόμισμα συναίνεσης που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain.

Μας εξήγησε:

“Bitcoin, το πράγμα που θέλω να ξέρω είναι ότι τι αξία, τι πράγματα που μπορεί να φέρει στην κοινωνία. Αλλά πίσω από το bitcoin, η ίδια η τεχνολογία είναι πραγματικά πολύ ισχυρή. “

Τεχνολογία Blockchain ως πλατφόρμα επεξεργασίας δεδομένων

Επί του παρόντος, τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά δίκτυα στον κόσμο βασίζονται σε συγκεντρωτικές βάσεις δεδομένων για την καταγραφή της μεταφοράς νομισμάτων fiat και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Με την τεχνολογία blockchain, η Ma αναφέρεται σε αποκεντρωμένα συστήματα πληροφορικής όπως το Ethereum, που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να χτίζονται πάνω από το blockchain, όπως οι αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) και οι μάρκες στο πρότυπο συμβόλων ERC20.

Ως σύστημα κινήτρων για την αποζημίωση των καλών συντελεστών στο διάστημα και την τιμωρία των κακών ηθοποιών με κακόβουλη πρόθεση, είναι απαραίτητη μια κρυπτοφυλακή σε μια πλατφόρμα αποκλεισμού που δεν είναι εγγενώς συγκεντρωμένη. Ως εκ τούτου, καθώς η τεχνολογία blockchain επιτυγχάνει την καθολική υιοθέτηση και ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών που ασχολούνται με την ενοποίηση αρχίζει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία ως μια υποκείμενη πλατφόρμα για την επεξεργασία πληροφοριών, η σημασία της crypto θα αυξηθεί.

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.