Η τιμή του Bitcoin έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια σε 10 χρόνια

Η τιμή του Bitcoin έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια σε 10 χρόνια, επίπεδο που αντιστοιχεί σε αύξηση 3483% από το πρόσφατο επίπεδο-ρεκόρ, δήλωσε στο CNBC ένας αναλυτής που προέβλεψε το φετινό ράλι του κρυπτονομίσματος.

To Δεκέμβριο, η Saxo Bank δημοσίευσε το ετήσιο report της με τίτλο “Εξωφρενικές Προβλέψεις”. Μία εξ αυτών ήταν ότι το Bitcoin θα έφτανε τα 2000 δολάρια το 2017. Την περίοδο που δημοσιεύτηκε η έκθεση το bitcoin διαπραγματευόταν στα περίπου 754 δολάρια, οπότε η προβλεπόμενη τιμή προϋπέθετε άνοδο 165%. Το bitcoin έφτασε πράγματι στα 2.000 δολάρια στις 20 Μαΐου.

Αλλά τώρα ο Kay Van-Petersen, ο αναλυτής πίσω από την πρόβλεψη, κοιτάζει στο μακρινό μέλλον και βλέπει μια μεγάλη άνοδο για το bitcoin.

Ο Van-Petersen θεωρεί ότι γενικότερα τα κρυπτονομίσματα -όχι μόνο το bitcoin- θα αντιπροσωπεύουν το 10% των μέσων ημερήσιων όγκων συναλλαγών των fiat νομισμάτων σε 10 χρόνια. Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, αυτή τη στιγμή ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών των fiat νομισμάτων ανέρχεται σε λίγο πάνω από 5 τρισ. δολάρια.

Το 10% των 5 τρισ. δολαρίων είναι 500 δισ. δολάρια. Αυτός είναι ο μέσος όγκος ημερήσιων συναλλαγών που θα μπορούσαν να καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin θα αντιπροσωπεύει το 35% αυτού του μεριδίου αγοράς, που σημαίνει 175 δισ. δολάρια από το ποσό των 500 δισ. δολαρίων. Αυτό θα σήμαινε ότι θα διακινούνται καθημερινά bitcoin αξίας 175 δισ. δολαρίων.

Επίσης, ο Van-Petersen αφήνει να εννοηθεί ότι η κεφαλαιοποίηση του bitcoin στην αγορά θα είναι δεκαπλάσια του μέσου ημερήσιου όγκου, φθάνοντας στο ποσό των 1,75 τρισ. δολαρίων. Σήμερα είναι περίπου 37,8 δισεκατομμύρια δολ., σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας CoinDesk.

Το bitcoin έχει περιορισμένη προσφορά 21 εκατομμυρίων την οποία εκτιμάται ότι θα αγγίξει έως το 2140. Ο αναλυτής πιστεύει ότι θα υπάρχουν σε κυκλοφορία 17 εκατομμύρια bitcoin, από τα σημερινά 16,3 εκατομμύρια.

Εάν διαιρεθούν τα δυνητικά 17 εκατ. bitcoins με την κατ εκτίμηση κεφαλαιοποίηση των 1,75 τρισ. δολαρίων, τότε το κάθε bitcoin θα αξίζει λίγο πάνω από $100.000.

Ο Van-Petersen -ο οποίος έχει στην κατοχή του bitcoin- εξηγεί ότι πρόκειται για έναν πρόχειρο υπολογισμό αλλά ότι οι προβλέψεις του για την ανάπτυξη θα μπορούσαν να είναι “συντηρητικές”, δεδομένου ότι μόνο από το 2013, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε πάνω από 5.000%. Ο αναλυτής θεωρεί πως τα κρυπτονομίσματα θα επιβιώσουν μακροπρόθεσμα.

“Δεν είναι μια μόδα, είναι εδώ για να μείνουν”, είπε στο CNBC. “Θα υπάρχουν δύο-τρία βασικά κρυπτονομίσματα και το bitcoin θα είναι ένα από αυτά. Ο λόγος είναι ότι έχει το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης, την κλίμακα και την καινοτομία”.

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.