Οι Master στον κόσμο των ανταλλαγών του Bitcoin.

Οι ανταλλαγές Bitcoin είναι κόμβοι όπου μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα για bitcoin , ή αντίστροφα. Αυτό το άρθρο θα παρέχει ένα τοπίο ανταλλαγής επισκόπησης και θα αναλύει την πλούσια ποικιλία επιλογών στο διαδίκτυο.

Προειδοποίηση: Η εμπιστοσύνη των χρημάτων σας σε μια ανταλλαγή μπορεί να είναι επικίνδυνη. Οι ανεπιθύμητες ανταλλαγές έχουν χάσει το παρελθόν. Πρόσεχε. Συνεχίστε μόνο εάν καταλάβετε ότι αυτό μπορεί να συμβεί.

Χρησιμοποιώντας ένα Exchange Bitcoin

shutterstock_530794198

Οι ανταλλαγές συνδέουν αγοραστές bitcoin με πωλητές, προσφέροντας έναν εύκολο τρόπο για τους χρήστες να αγοράζουν ή να πωλούν Bitcoin χωρίς συνάντηση με άλλο άτομο που θέλει να εμπορεύεται το ακριβές ποσό bitcoin. Ο ορισμός της ανταλλαγής είναι λίγο σκοτεινό. Για παράδειγμα, με ορισμένες υπηρεσίες, η αγορά και πώληση bitcoins είναι ο μόνος στόχος. Άλλες υπηρεσίες είναι ολοκληρωμένες πλατφόρμες, συνδυασμένες με πορτοφόλια bitcoin και άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες. Για τους σκοπούς του παρόντος οδηγού, οι ανταλλαγές ορίζονται ως κάθε υπηρεσία που επιτρέπει την αγορά και πώληση bitcoin στην υπηρεσία πληρωμών της, είτε είναι η μοναδική υπηρεσία που παρέχει είτε όχι.

Πριν προχωρήσετε περισσότερο, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι, οπότε έχετε κάποιο μέρος για να βάλετε τα bitcoins σας.

Η πλοήγηση στις ηλεκτρονικές ανταλλαγές είναι συνήθως αρκετά εύκολη. Για τις περισσότερες ανταλλαγές, θα χρειαστεί να συνδέσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει μερικές μέρες (το Coinbase προσφέρει άμεση επαλήθευση εάν συνδεθείτε με το όνομα χρήστη της τράπεζάς σας). Γενικά, οι ιστότοποι, όπως το Bitstamp που φαίνεται παρακάτω, θα εμφανίζουν συνδέσεις “αγορά” ή “πωλήστε”. Πληκτρολογήστε το ποσό bitcoins που θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε. Κάντε κλικ σε ένα κουμπί που υποδηλώνει προθυμία για ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τότε είναι καλό να πάτε.πώς να αγοράσετε και να πωλήσετε bitcoins

Το μειονέκτημα αυτών των εικονικών ανταλλαγών είναι ότι η κατάθεση και η απόσυρση bitcoins σε fiat (USD, Euro, ή παρόμοια) είναι μια αργή διαδικασία. Συνήθως χρειάζονται 2-5 ημέρες πριν λάβετε οποιαδήποτε επιστροφή στον τραπεζικό σας λογαριασμό, το ίδιο όταν στέλνετε χρήματα για να κάνετε κατάθεση σε μια ανταλλαγή Bitcoin. Η εμπορία τους στο πρόσωπο είναι άμεση (ελέγξτε το LocalBitcoins.com ). Αλλά η ευκολία της αγοράς και της πώλησης online χωρίς την ταλαιπωρία της σύστασης μιας συνάντησης με ένα άλλο πρόσωπο είναι ένας λόγος online ανταλλαγές όπως Bitstamp και Coinbase είναι τόσο δημοφιλή.

Τα χρηματιστήρια χρεώνουν γενικά ένα τέλος συναλλαγών κάτω του 1%.

Γνωρίστε τους νόμους πελατών σας και άλλους κανονισμούς Bitcoin

Οι ανταλλαγές Bitcoin πρέπει να συμμορφώνονται με τους κρατικούς κανονισμούς . Προκειμένου να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανονισμούς, οι πελάτες καλούνται να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους προκειμένου να συμμετάσχουν. Οι κανονισμοί ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα, αλλά οι ανταλλαγές πρέπει γενικά να συμμορφώνονται με τους νόμους του Know Your Customer (KYC) και της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML).

Εξαιτίας αυτού, οι ανταλλαγές συχνά δεν παρέχουν τόσο ιδιωτικότητα ή ανωνυμία όπως πολλοί λάτρεις του Bitcoin όπως.

Η σημερινή κατάσταση των ανταλλαγών Bitcoin

Οι ανταλλαγές Bitcoin δεν είναι ακριβείς όσον αφορά την προσφορά. Περισσότερες εμφανίζονται πάντα για να εισέλθουν στην κατάρρευση ή να βελτιωθούν σε διαφορετικές πτυχές του status quo. Οι καθιερωμένες ανταλλαγές ποιότητας που έχουν δημιουργήσει εμπιστοσύνη είναι μικρότερες.

Περιγράφονται μέσα είναι μερικά εδραιωμένα, αξιόπιστα μέρη για την αγορά και πώληση bitcoins σε δολάρια ΗΠΑ. Coinbase , Bitstamp και BTC-e , έχουν καθιερωθεί ως οι κυριότερες ανταλλαγές. Το Coinbase είναι ίσως το πιο αξιόπιστο, ενώ το BTC-e είναι πιο μυστηριώδες. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει την ταυτότητά τους, κανείς δεν είναι σίγουρος πού βρίσκεται και ο ιστότοπος διαθέτει κύλινδρο κυριλλικού κειμένου.

Οι ανταλλαγές σε χώρες εκτός ΗΠΑ είναι επίσης πολυάριθμες. Αλλά η διαθεσιμότητα των ανταλλαγών εξαρτάται από τη χώρα και το επιθυμητό νόμισμα. Οι περισσότερες ανταλλαγές δεν υποστηρίζουν περισσότερα από δύο νομίσματα. 

Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία έχουν υιοθετήσει μια σκληρή στάση έναντι του νομίσματος στο παρελθόν. Με αβέβαιους κανονισμούς, είναι λίγο πιο δύσκολο να μετρήσουμε εάν είναι ή όχι μια ασφαλής ιδέα να χρησιμοποιείτε εταιρείες που εδρεύουν σε περιοχές που είναι λιγότερο φιλικές προς το bitcoin.

Προχωρήστε με υψηλότερη ασφάλεια.

2backtrans

Mt. Ο Gox , η κυρίαρχη ανταλλαγή bitcoin, κατέρρευσε και πνίγηκε νωρίτερα το 2014. Μετά από μια εικαζόμενη χάκερ, ο πρώην βασιλιάς έχασε πολλά καραμέλα. Αυτός είναι ένας λόγος που κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να αγοράζουν και να πωλούν Bitcoin σε προσωπικό επίπεδο και να χρησιμοποιούν ανταλλαγές χωρίς χρέωση, όπως το LocalBitcoins .

Αυτό είπε, μετά το Mt. Gox πολλές ανταλλαγές έχουν κάνει μια πρόσθετη προσπάθεια να προσφέρει διαφάνεια και να αποδείξει την ασφάλεια του bitcoin. Οι έλεγχοι από τρίτους ήταν στη μόδα. Οι ανταλλαγές Bitcoin αναμένεται πλέον να παράσχουν περισσότερες αποδείξεις ότι λαμβάνουν προσεκτική φροντίδα για το bitcoin που οι πελάτες τους εμπιστεύονται.

Ανταλλαγές όπως το Kraken και η Bitfinex έκαναν γρήγορα δοκιμασία αποδείξεων φερεγγυότητας μετά το Gox, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα χρηματιστήρια κατέχουν όλα τα κεφάλαια που ισχυρίζονται ότι έχουν. Ο Bitstamp πέρασε μια δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από τον βασικό προγραμματιστή Bitcoin Mike Hearn .

Είναι ένα πρώτο βήμα. Κατά μία έννοια, οι ανταλλαγές ρυθμίζονται για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Αλλά αυτά δεν αποτελούν έναν ολοκληρωμένο δημοσιονομικό έλεγχο, ο οποίος θα πρέπει να λάβει εβδομάδες.

Μελλοντικά χρηματιστήρια Bitcoin και “πλατφόρμες πληρωμών” για αναζήτηση

Κύκλος πρόσφατα ανεβαίνοντας καρφωμένο σε μια αποστολή να φέρει bitcoin στις μάζες . Σκοπός του είναι να παρέχει ένα εύχρηστο προϊόν που δεν μαστίζεται από αστάθεια, προσφέρει ασφάλεια και είναι ελεύθερο να το χρησιμοποιήσει. Έχει τοποθετηθεί ως ψευδο-τράπεζα για το Bitcoin, επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να ανταλλάσσουν bitcoin. Αυτή τη στιγμή είναι μόνο πρόσκληση, αλλά θα επεκτείνει το κοινό της.

Η BitReserve , η δημιουργία του ιδρυτή της CNET Halsey Minor, έχει έναν άλλο στόχο στο μυαλό: Να εξουδετερώσει την αστάθεια Bitcoin. Αυτή είναι μια ψηλή τάξη. Επί του παρόντος, είναι σε beta. Αλλά μόλις ανοίξει, θα επιτρέψει τη μετατροπή σε και από πέντε νομίσματα – δολάρια ΗΠΑ, ευρώ, λίρες, γιεν και γιουάν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί μια πενιχρή – αλλά συγκλονιστική – τάση προς αποκεντρωμένες ανταλλαγές. Η Coinffeine στοχεύει στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ανταλλαγής ομοτίμων , η οποία απαιτεί ελάχιστη ή καμία εμπιστοσύνη σε μια κεντρική ανταλλαγή. Αυτό το εργαλείο θα δίνει επίσης στους πελάτες πολύ μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο bitcoin τους – αν και μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο με άλλους τρόπους. Φιλικό προς το χρήστη; Για καλύτερα ή χειρότερα, τουλάχιστον προγραμματιστές θέλουν να κάνουν μια επιλογή για τους καταναλωτές.

Η συναλλαγή bitcoin στο πρόσωπο είναι μια άλλη επιλογή. Το LocalBitcoin είναι κυρίαρχος παίκτης σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τη χρήση κάθε μεθόδου του εμπορίου bitcoin.

 

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.