Το Πείραμα Μεγάλης Διακυβέρνησης του EOS Έχει Νέο Εχθρό: Το Μεγάλο Τείχος Τείχους της Κίνας

 0

Ντέιβιντ Φλόιντ

 • Διανεμημένη αν και μπορεί να είναι, η κοινότητα του EOS πάλεψε σκληρά για να παραμείνει ενωμένη.
 • Από τον Ιούνιο, δύο αντίπαλες ομάδες ανταγωνίστηκαν για λίγο το επίσημο blockchain της EOS (ή mainnet) χρησιμοποιώντας κώδικα που κυκλοφόρησε η εταιρεία πίσω από το πρωτόκολλο Block.One. Η επίλυση επιλύθηκε και η κοινότητα EOS ξεκίνησε ένα ενιαίο δίκτυο αργότερα εκείνο το μήνα.
 • Εντούτοις, από την εποχή εκείνη προέκυψε ένα άλλο ρήγμα, το χάσμα μεταξύ Ανατολής και Δύσης επιδεινώθηκε από ένα γλωσσικό εμπόδιο μεταξύ των Μανδαρινών και των αγγλόφωνων μελών, καθώς και διαφορές στη διαθεσιμότητα του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, οι κινεζικοί έλεγχοι διαδικτύου – κοινώς γνωστοί ως “Μεγάλο τείχος προστασίας” – δυσκολεύουν όσους βρίσκονται στην Κίνα και τη Δύση να συνομιλούν με τις ίδιες πλατφόρμες: οι ενθουσιώδεις δυτικοί της EOS συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο σε τηλεγραφήματα, ενώ η WeChat κυριαρχεί στην Κίνα.

 

 • Το γεγονός ότι δύο συνολικά ξεχωριστές συνομιλίες συμβαίνουν παράλληλα έχει δυσκολέψει την EOS να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της ως μπλοκ με ενσωματωμένη δημοκρατική διακυβέρνηση. Έχει επίσης απτά αποτελέσματα για τους δικαιούχους συμβολισμών της EOS, καθώς ορισμένοι είχαν σχετικά εύκολη πρόσβαση στην επίλυση διαφορών, ενώ άλλοι δεν έχουν.

 

 • Η επίλυση διαφορών προέκυψε ως ένα σημαντικό θέμα από την αρχή της ύπαρξης του δικτύου, καθώς πολλά μέλη της κοινότητας είχαν χάσει τα ιδιωτικά κλειδιά τους για απάτες και αδράνεια. Ενώ το κύριο όργανο διαιτησίας, το Φόρουμ Διαιτησίας του EOS (ECAF), αποτελούσε πηγή σύγχυσης και διαμάχης νωρίς, ήταν τουλάχιστον σε θέση να κρατήσει ορισμένους χρήστες με συμβιβασμένες διευθύνσεις από το να κλέψουν τα μαρκαρίσματα τους.
 • Στη Δύση, τουλάχιστον.
 • Οι απατεώνες και οι χάκερ στοχεύουν χρήστες του EOS σε όλο τον κόσμο, αλλά οι κινέζοι μιλώντες χρήστες συχνά δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία του ECAF. Κανένα από τα μέλη του δεν μίλησε για το Mandarin, και δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης γύρω από τη διαιτησία είχε λάβει χώρα στο Telegram (και στα αγγλικά), πολλοί χρήστες της WeChat δεν γνώριζαν ότι η διαιτησία ήταν ακόμη μια επιλογή.
 • Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, η κοινότητα του EOS έχει αρχίσει να επικεντρώνεται στη γεφύρωση του χάσματος Ανατολής-Δύσης. Ένας νέος οργανισμός, η EAC Mandarin Arbitration Community (EMAC) προσπαθεί να αυξήσει την πρόσβαση των κινέζων ομιλητών στην επίλυση διαφορών και δύο από τα μέλη της εντάχθηκαν στο ECAF.
 • “Πιστεύω ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο γλωσσικός φραγμός και οι πολιτισμικές διαφορές”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της EMAC στο CoinDesk σε μια δήλωση, προσθέτοντας:
 • “Αλλά με την κοινοτική συνεργασία είμαι βέβαιος ότι δεν αποτελούν πλέον σοβαρό ζήτημα και θα μπορούσαμε τελικά να τους ξεπεράσουμε”.
 • Μια «επίσημη γλώσσα της EOS»
 • Σε δηλώσεις του προς την CoinDesk – που απεστάλησαν μέσω της WeChat – η EMAC περιέγραψε τα αγγλικά ως “την επίσημη γλώσσα” της EOS “, προσθέτοντας,” δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ‘αυτό “.
 • Φυσικά, οι χρήστες του EOS μιλούν μια ποικιλία γλωσσών, αλλά αρκετές πηγές των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν είναι η αγγλική λένε σχεδόν το ίδιο πράγμα: προς το παρόν, η πλήρης συμμετοχή στην EOS απαιτεί αγγλικές δεξιότητες. (Πράγματι, εκτός από μερικές ευχές, οι συνομιλίες που αναφέρθηκαν εδώ έγιναν όλα στα αγγλικά.)
 • “Βρήκαμε πολύ δύσκολο να βρούμε πληροφορίες στα ισπανικά”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υποψήφιου παραγωγού μπλοκ EOS Argentina για τις πρώτες μέρες της EOS. Όσον αφορά το περιεχόμενο σε πορτογαλική γλώσσα, ο Luiz Hadad EOS Rio, ένας υποψήφιος παραγωγός μπλοκ με βάση τη Βραζιλία, δήλωσε ότι είναι “ακόμα πολύ σπάνιο”.
 • EOS Αργεντινή
 • Matías Romeo (αριστερά) και Jesús Chitty της EOS Αργεντινής σε συνάντηση στη Σεούλ. 
 • Η κορεατική θεωρείται γενικά η τρίτη κύρια γλωσσική ομάδα της EOS. Ωστόσο, η Orchid Kim, από τον υποψήφιο παραγωγό μπλοκ EOSYS, δήλωσε ότι «υπήρξε βασική υπόθεση ότι η κορεατική κοινότητα […] πρέπει να καταβάλει πρόσθετες προσπάθειες σε διάφορες μεταφράσεις για να συμμετάσχει σε ολόκληρη την κοινότητα του EOS».
 • Ως επί το πλείστον, σύμφωνα με αυτούς τους παραγωγούς μπλοκ, τα μέρη ισπανικής, πορτογαλικής και κορεατικής κοινότητας που μιλούσαν για την EOS μιλούσαν τουλάχιστον μερικά αγγλικά. (Θα ήταν δύσκολο να αναπτυχθεί διαφορετικά το ενδιαφέρον.)
 • Σήμερα, και οι τρεις παραγωγοί μπλοκ ασχολούνται με κάποιες μεταφραστικές προσπάθειες, οι οποίες λένε ότι βοηθούν στη διεύρυνση των κοινοτήτων τους πέρα ​​από τους αγγλικούς ομιλητές.
 • Παρά την εκπροσώπηση μιας Βαβέλ παγκόσμιων γλωσσών, τότε, η κοινότητα του EOS εκτός της Κίνας συμμετέχει σε μια περισσότερο ή λιγότερο ενοποιημένη, αγγλόφωνη συνομιλία. Και ενώ αυτή η συνομιλία εμφανίζεται σε ένα gaggle των καναλιών, τα περισσότερα από αυτά τα κανάλια είναι τουλάχιστον σε μια ενιαία πλατφόρμα, Τηλεγράφημα.
 • Το Μεγάλο Τείχος προστασίας
 • Ενώ η συμμετοχή σε αυτή την ευρύτερη συνομιλία με αγγλική γλώσσα μπορεί να είναι δύσκολη για ορισμένα μέρη της κοινότητας, για εκείνους στην ηπειρωτική Κίνα, ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
 • “Δεν μπορείτε πραγματικά να έχετε πρόσβαση στην Τηλεγράφημα από την Κίνα”, δήλωσε ο πρώην αντιπρόσωπος του προϊόντος στο Block.One, Thomas Cox, “έτσι μια ολόκληρη σφαίρα της εκλογικής μας περιφέρειας ήταν πραγματικά παγωμένη έξω. Δεν ήταν ότι δεν μας άρεσε, είναι ότι δεν ήξερα πώς να τα φτάσουμε πολύ καλά “.
 • Ο κ. Moti Tabulo, επικεφαλής του ECAF, σημείωσε επίσης τις δυσκολίες που προκύπτουν από τους κινεζικούς ελέγχους διαδικτύου. Επισημαίνει ότι η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) θα μπορούσε να επιτρέψει την πρόσβαση στο τηλεγράφημα.
 • Ωστόσο, οι Κινέζοι χρήστες ενδέχεται να μην επιθυμούν να απομακρυνθούν από την κυρίαρχη πλατφόρμα της χώρας τους. Όπως είπε ο Stephen Zhang, εκπρόσωπος του EMAC, σε συνέντευξή του τον Αύγουστο:
 • “Το WeChat είναι το εργαλείο στην Κίνα, δεν είναι όπως το Δυτικό δίκτυο κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, έχουν Twitter, Facebook και διαφορετικές πλατφόρμες για να διαλέξετε, αλλά στην Κίνα το WeChat είναι το εργαλείο επικοινωνίας”.
 • Είναι σημαντικό, ωστόσο, ότι το χάσμα μεταξύ των κινεζικών και δυτικών κοινοτήτων της EOS μπορεί να έχει μια πρόσθετη διάσταση, εκτός από τη γλώσσα και την επιλογή πλατφόρμας κοινωνικών μέσων. Όπως επεσήμανε ο Tabulo, “οι έννοιες είναι δύσκολο να μεταφραστούν”.
 • Η Amy Wan, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Sagewise, ξεκίνησε πρόσφατα ένα παράδειγμα  τέτοιας δυσκολίας, αν και δεν ανέφερε ειδικά το EOS: «Γελάνω όταν οι Δυτικοί αμφισβητούν την αποκέντρωση. Μόνο λίγοι άνθρωποι στον κόσμο ελέγχουν πραγματικά το bitcoin , [ethereum], κλπ., και όλοι βρίσκονται στην Κίνα και δεν δίνουν τη βία για την αποκέντρωση “.
 • Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, ένα πρόσφατο σκάνδαλο έριξε καύσιμα σε αυτές τις σιγοβράζουσες πολιτισμικές διαφορές. Ένας ανώνυμος λογαριασμός Twitter δημοσίευσε πρόσφατα μη επαληθευμένους ισχυρισμούς – που προέρχονται από το WeChat – της “συμπαιγνίας, της αμοιβαίας ψηφοφορίας και των αποζημιώσεων που συμβαίνουν στην κινεζική κοινότητα BP” (οι παραγωγοί μπλοκ ή οι ΒΤ εκλέγονται από τους δικαιούχους συμβολισμών της EOS και εκπληρώνουν ρόλο παρόμοιο με αυτόν ανθρακωρύχοι στο bitcoin).
 • Όπως αναφέρει το CoinDesk , μερικοί άνθρωποι στην αγγλόφωνη πλευρά της κοινότητας που χρησιμοποίησε το τηλεγράφημα συμφώνησαν να σταματήσουν να ψηφίζουν για τους παραγωγούς μπλοκ με βάση την Κίνα εξ ολοκλήρου μετά από αυτούς τους ισχυρισμούς. Και στην Κίνα, “οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τρελοί με αυτή τη δραστηριότητα αν είναι αλήθεια και η συζήτηση για το πώς να την αποτρέψουμε είναι πολύ ενθουσιώδης”, δήλωσε ο συνιδρυτής του EOS Πεκίνο, ο οποίος πηγαίνει από τον Sven.
 • Το περιστατικό δείχνει τη δυσκολία να οικοδομηθεί ένα κυβερνητικό blockchain που να καλύπτει τις γλωσσικές και πολιτισμικές διαιρέσεις. Υπάρχει συνεχής συζήτηση σχετικά με τους κανόνες ή το “σύνταγμα” που πρέπει να ακολουθήσει η κοινότητα της EOS, αλλά έχει μέχρι στιγμής συμβεί σχεδόν αποκλειστικά στα αγγλικά και στο τηλεγράφημα.
 • Και φυσικά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι hacks και οι απάτες έχουν χτυπήσει την κινεζική κοινότητα EOS πιο σκληρά από άλλες επειδή, σύμφωνα με το EMAC, “πολύ λίγοι από τους μαρμάριους μανδαρίνους μιλούν άπταιστα αγγλικά για να αισθάνονται σίγουροι ότι επικοινωνούν άμεσα και αλληλεπιδρούν με το ECAF”.
 • Ψαχνωντας Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται.
 • Ο Micheal Yeung της EOS Pacific, ένας υποψήφιος παραγωγός μπλοκ, και άλλοι ίδρυσαν την EMAC για να «προωθήσουν τη συνειδητοποίηση της διακυβέρνησης μεταξύ των μελών της κοινότητας Mandarin και να διευκολύνουν τη συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων Mandarin και μη Mandarin σε διακυβέρνηση και διαιτησία», σύμφωνα με τη δήλωση του EMAC.

 

 • Michael Yeung EMAC
 • Michael Yeung, πρώτος πρόεδρος του EMAC, ο οποίος αποχώρησε τον Ιούλιο (κέντρο). Εικόνα μέσω του EOS Pacific .

 

 • Η δουλειά ήταν δύσκολη. Τον Ιούλιο ο οργανισμός σταμάτησε να παρέχει άμεση βοήθεια στα θύματα της κλοπής συμβόλων, αφού ορισμένα από τα θύματα άρχισαν να παρενοχλούν τους εθελοντές του EMAC, απειλώντας τους και εκθέτοντας τις προσωπικές τους πληροφορίες.
 • Σήμερα, ο οργανισμός επικεντρώνεται στην παροχή στην κινεζική κοινότητα “εκπαίδευσης και κατάρτισης” σχετικά με τη διακυβέρνηση στην EOS. Επιπλέον, δύο μέλη του EMAC, Stephan Zhang και Siqi Yao, έχουν προσχωρήσει στο ECAF, που σημαίνει ότι το κύριο όργανο διαιτησίας της EOS στερείται πλέον ομιλητών της Mandarin.
 • Εν τω μεταξύ, ένας νέος οργανισμός, η EOS Alliance, φιλοξενεί εκκλήσεις στο Mandarin για διαιτησία και άλλα θέματα, ιδίως το σύνταγμα. Συντονίζει τις μεταφράσεις εγγράφων που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση στο Mandarin, αλλά και εργάζεται για τη μείωση των εντάσεων. Παραδείγματος χάριν, εξέδωσε δήλωση σχετικά με την υποτιθέμενη αγοραστική ψήφο των κινεζικών BPs, η οποία προειδοποίησε ότι «δεν θα δημιουργούσε την αίσθηση ότι οι Κινέζοι κάτοχοι συμβολισμών ή οι BP δεν έχουν καταδικαστεί αδίκως».
 • Ο Wan της Sagewise προσχώρησε στην EOS Alliance ως επικεφαλής ομάδας εργασίας για την επίλυση διαφορών και τη διαιτησία. Είπε στην CoinDesk ότι “από τότε που έχουμε συνδεθεί με την EMAC, προσπαθούμε να συνεργαστούμε και να συνεργαστούμε μαζί τους για να γεφυρωθεί το χάσμα και να μην έχουμε δύο συζητήσεις παρά μια μεγάλη, παγκόσμια συζήτηση”.
 • Ο Cox, ο οποίος είναι προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής της EOS Alliance και σύμβουλος της EMAC, δήλωσε στο CoinDesk ότι η κατάσταση βελτιώνεται γρήγορα:
 • “Θα έλεγα ότι πριν από ένα μήνα υπήρχε πολλή αίσθηση διαχωρισμού, θα έλεγα ότι μέχρι τώρα κάποιος που αισθάνεται ότι υπάρχει ένα αδιαίρετο χάσμα πιθανότατα ήταν σε διακοπές για τέσσερις ή πέντε εβδομάδες”.
 • Ακόμα, πρόσθεσε, η προσπάθεια ενοποίησης της κοινότητας EOS και διατήρησής της είναι “τεράστια δέσμευση”. Η EMAC επανέλαβε το εν λόγω συναίσθημα, λέγοντας, “έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας”.
 • Φυσικά, η EOS απέχει πολύ από το μοναδικό έργο να αντιμετωπίσει ένα χάσμα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Όπως ανέφερε ο Wan, υπάρχει μια διαδεδομένη αντίληψη ότι το δίκτυο bitcoin ελέγχεται από κινέζους ανθρακωρύχους, το οποίο συχνά δημιουργεί δυσαρέσκεια στη Δύση.
 • Σε άλλες περιπτώσεις, υπάρχει μια σαφής υπόθεση ότι η Δύση χρειάζεται μια λύση, ενώ η Κίνα χρειάζεται τη δική της: η έξυπνη πλατφόρμα συμβολαίων Neo αναφέρεται συχνά ως “ethereum της Κίνας”. Ούτε αυτό το φαινόμενο περιορίζεται στην κρυπτογράφηση: η Δύση έχει Google, η Κίνα έχει Baidu, η Δύση έχει Amazon, η Κίνα έχει Alibaba.
 • Ο Sven υπογράμμισε αυτό το σημείο όταν είπε στο CoinDesk ότι ενώ η EOS υπέφερε από ένα χάσμα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, “αυτό δεν είναι το πρόβλημα της EOS, είναι το πρόβλημα του κόσμου”.

Πηγή: coindesk.com

 

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.