Bitcoin έχει πέσει ξαφνικά 5% – Dragging Ripple (XRP) και οι τιμές Ethereum.

Billy-Bambrough_avatar_1538147479-400x400

Το Bitcoin, το οποίο είναι εξαιρετικά σταθερό για αρκετούς μήνες, έχει ξαφνικά χάσει περισσότερο από το 5% της αξίας του, προκαλώντας την πτώση άλλων σημαντικών κρυπτοσυχνοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των κυματισμών (XRP), του αιθέριου, του αστέρα, του litecoin, το.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η τιμή του bitcoin υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας των 17 μηνών, αλλά αυτή η περίοδος ηρεμίας φαίνεται ότι τελείωσε, ενώ η τιμή του bitcoin έλαβε ένα χτύπημα που σκούπισε δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk .

Λίγο μετά την αρχική βουτιά στη μύτη, έκανε κάπως ανάκαμψη – κάνοντας πίσω κάποια από τα χαμένα εδάφη της. Ο Bitcoin κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα στα χρηματικά ποσά των περίπου 6.500 δολαρίων – εδώ και δύο μήνες. Έπεσε σύντομα στα 6,125 δολάρια, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε σε περίπου 6.200 δολάρια.

Πρόσφατη τιμή υποχώρηση Bitcoin του (κάτω από το υψηλό επίπεδο του σχεδόν 20.000 στο τέλος του περασμένου έτους) έχει καταθέσει στη μείωση του όγκου των συναλλαγών μετά την κορύφωσή της στο τέλος του 2017 – κάτι που έχει χτυπήσει τις ανταλλαγές cryptocurrency σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα ορισμένες επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος και να απολύσουν το προσωπικό .

bitcon εικόνα τιμής

 

Μια οπτική αναπαράσταση του ψηφιακού bitcoin κρυπτοσυχνοτήτων. (Φωτογραφία από Yu Chun Christopher Wong / S3studio / Getty Images)

Οι σύντομες και αιχμηρές αλλαγές στην τιμή bitcoin συχνά αποδίδονται είτε σε bots συναλλαγών που ξεκινούν μια εντολή αγοράς ή πώλησης και στη συνέχεια παίρνονται από άλλους, προκαλώντας ένα φαινόμενο ντόμινο στην τιμή, είτε από τις αποκαλούμενες φάλαινες (μεγάλοι κάτοχοι μίας κρυπτογράφησης ή ένα άλλο περιουσιακό στοιχείο) αγοράζοντας ή πωλώντας ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι κάτω ή κάτω από την τρέχουσα τιμή της αγοράς.

Αυτό αναγκάζει το επιτόκιο της αγοράς του περιουσιακού στοιχείου να κινηθεί ξαφνικά προς την κατεύθυνση της πώλησης, προκαλώντας συχνά όλεθρο για τους συναλλασσόμενους.

Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα διαπίστωσε ότι οι φάλαινες bitcoin  συχνά δεν είναι υπεύθυνες για την αστάθεια των τιμών bitcoin. Η ερευνητική εταιρεία Blockchain Chainalysis διαπίστωσε ότι οι φάλαινες bitcoin είναι “μια διαφορετική ομάδα, και μόνο περίπου το ένα τρίτο από αυτούς είναι δραστήριοι έμποροι. Και ενώ αυτές οι φάλαινες συναλλαγών έχουν σίγουρα την ικανότητα να εκτελούν συναλλαγές αρκετά μεγάλες για να μεταφέρουν την αγορά, έχουν, στο καθαρό, διαπραγματεύονται με το αγέλη, αγοράζοντας για μειώσεις τιμών. ”

Η αλυσίδα “Chainalysis” εξέτασε τα 32 μεγαλύτερα πορτοφόλια, που αντιπροσωπεύουν περίπου 1 εκατομμύριο bitcoin, ή περίπου 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια, για τη μελέτη.

bitcoin διάγραμμα τιμών

Η σύντομη περίοδος ηρεμίας του Bitcoin έχει διακοπεί ξαφνικά. COINDESK

Εν τω μεταξύ, πολλοί επενδυτές περιμένουν τόσο από τις ρυθμιστικές αρχές όσο και από την καθιερωμένη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να δείξουν τα χέρια κρυπτογράφησης πριν αποφασίσουν εάν θα εξαργυρώσουν ή θα διπλασιάσουν τις επενδύσεις τους.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εξακολουθεί να ζυγίζει αν θα εγκρίνει μια προσεκτικά παρακολουθούμενη πρόταση ανταλλαγής μετοχών ανταλλαγής μετοχών, η οποία θα μπορούσε να ανοίξει την επενδυτική αγορά σε μια σειρά νέων κεφαλαίων .

Πολλοί εξακολουθούν να αισθάνονται αισιόδοξοι ότι η SEC θα εγκρίνει τελικά ένα ETF bitcoin και ανυπομονούμε επίσης να ξεκινήσει μια πλατφόρμα Bitcoin και Cryptocurrency που ονομάζεται  Bakkt, τον Νοέμβριο  – που δημιουργήθηκε από τον ιδιοκτήτη ICE του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την αλυσίδα καφέ Starbucks, ο γίγαντας του λογισμικού της Microsoft και η Boston Consulting Group.

Οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές εν τω μεταξύ επιδιώκουν να περιορίσουν καλύτερα τον περιορισμό της χρήσης bitcoin και cryptocurrencies για παράνομες δραστηριότητες και να προστατεύσουν τους μικροεπενδυτές από πιθανές υψηλές απώλειες, ενώ ταυτόχρονα να καλλιεργούν τις αναδυόμενες βιομηχανίες bitcoin, blockchain και cryptocurrency.

Νωρίτερα σήμερα, το παγκόσμιο Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) δήλωσε ότι οι κρυπτοσυχνότητες, όπως το bitcoin, δεν αποτελούν απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αλλά συνιστούσαν περαιτέρω παρακολούθηση και προστασία των καταναλωτών.

“Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα κρυπτογραφημένα στοιχεία ενεργητικού δεν αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα αυτή τη στιγμή, ωστόσο απαιτείται αυστηρή παρακολούθηση λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων στην αγορά”, ανέφερε η FSB σε δήλωσή της.

Οι συμβουλές της FSB έρχονται μετά την προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι η «ταχεία ανάπτυξη» των περιουσιακών στοιχείων bitcoin και cryptocurrency θα μπορούσε να δημιουργήσει «νέα τρωτά σημεία στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», καθώς οι τράπεζες παγκοσμίως προσαρμόζονται στην πρόσφατη έκρηξη των κερδοσκοπικών συναλλαγών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι μπορεί να χρειαστούν προσαρμοσμένοι κανόνες για το bitcoin και τα κρυπτοσυστήματα, καθώς οι προειδοποιήσεις προς τους επενδυτές σχετικά με τους υψηλούς κινδύνους που σχετίζονται με τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία έχουν αποτύχει να έχουν νόημα.

Από τις δέκα μεγαλύτερες κρυπτοσυχνότητες, τα μετρητά bitcoin, η κυμάτωση (XRP) και τα αστρικά ήταν τα πιο έντονα πωλημένα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διαδρομής, τη στιγμή της δημοσίευσης.

bitcoin μετρητά διακύμανση διαγράμματα τιμών

Τα μετρητά Bitcoin, ένα αποτέλεσμα του αρχικού bitcoin, καθώς και η κυμάτωση (XRP) ήταν τα πιο έντονα πωληθέντα στην διαδρομή. COINMARKETCAP

Είμαι δημοσιογράφος με σημαντική εμπειρία που καλύπτει τεχνολογία, οικονομία, οικονομία και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ως ιδρυτής της Verdict.co.uk ανέφερα πώς η τεχνολογία αλλάζει τις επιχειρήσεις, τις πολιτικές τάσεις και την τελευταία κουλτούρα και τρόπο ζωής.

 

Μπορείτε να με ακολουθήσετε στο Twitter @billybambrough και να διαβάσετε τις άλλες μου θέσεις Forbes εδώ

Αποκάλυψη: Εγώ περιστασιακά κατέχω κάποια μικρή ποσότητα bitcoin και άλλες cryptocurrencies

Πηγή: Forbes

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.