Η Princeton Research ισχυρίζεται ότι η Κίνα έχει κίνητρο να «σκοτώσει» το Bitcoin

author-shaurya-malwa

Shaurya Malwa
Versus_Travel_Kina_Xongk_Kongk2_2
Μια ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 5 Οκτωβρίου ισχυρίστηκε ότι αυξάνεται η κινεζική επιρροή στο πρωτόκολλο Bitcoin είναι μια “επικείμενη απειλή” για το δίκτυο των 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το χαρτί ισχυρίστηκε ότι η Κίνα παρουσιάζει ένα πρόβλημα στην ασφάλεια, τη σταθερότητα, τη βιωσιμότητα της πρωτοποριακής κρυπτοαναφοράς.

Η υπόθεση κατά της Κίνας

 • Σύμφωνα με την εφημερίδα , η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο του Princeton, η Κίνα έχει ισχυρά κίνητρα και ενός κανονιστικού και τεχνολογικά «ώριμη» δυνατότητα να ξεκινήσει μια επίθεση εναντίον του δικτύου Bitcoin, λόγω των αυστηρών κανόνων οικονομικό έλεγχο της πρώτης πάνω από το παγκόσμιο διαδίκτυο υποδομή. Η χώρα έχει επίγνωση της σημαντικής αύξησης της αξίας και της οικονομικής χρησιμότητας του Bitcoin και της επίπτωσης της διατάραξης ενός τόσο μεγάλου δικτύου.
 • Ο Bitcoin αντιμετωπίζει κατά κύριο λόγο μια απειλή από το κακό “51% επίθεση”, το οποίο, αν εκτελεστεί, θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία δόλιων πλευρικών αλυσίδων που περιέχουν συναλλαγές που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Με μεγάλο μέρος της δύναμης κατακερματισμού που συγκεντρώνουν οι Κινέζοι, οι ανθρακωρύχοι μπορούν να επηρεάσουν το τι συμβαίνει στο δίκτυο Bitcoin, και ίσως, ακόμη και να παραποιηθούν οι συναλλαγές στα οφέλη της Κίνας.Η έρευνα ξεκινά την εικασία της, καλώντας την κυριαρχία των κινεζικών επιχειρήσεων εξόρυξηςBitcoin, καθιστώντας το πρωτόκολλο “πολύ συγκεντρωμένο”. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έξι ορυχεία ελέγχουν τα ορυχεία – με πέντε που βρίσκονται στην Κίνα – και μαζί, αποτελούν το 80% συσσωρευτή .

“Κινέζικη κατάσταση μεταλλείων

 Αναστατωμένοι”

 • Η έρευνα επεσήμανε ότι τα πέντε ορυχεία της Κίνας αποτελούν το 74% της δύναμης κατακερματισμού Bitcoin, μια προφανώς «ανησυχητική» κατάσταση. Δεδομένων των σκληρών πολιτικών της χώρας, ο έλεγχος του δικτύου μπορεί να σημαίνει λογοκρισία και άλλες επιζήμιες επιθέσεις.
 • Τα μπλοκ που εξορύσσονται στην Κίνα βρίσκονται κοντά σε ένα μεγάλο μερίδιο της δύναμης κατακερματισμού, που σημαίνει ότι οι επικυρώσεις και η συναίνεση επιτυγχάνονται ταχύτερα από ό, τι μπλοκ αλλού. Επιπλέον, καθώς οι διαχειριστές των μονάδων εξόρυξης μπορούν να ελέγχουν τις εισροές των αποτελεσμάτων των εγκαταστάσεων τους, η εξουδετερωτική δύναμη ελέγχει έμμεσα τις αυστηρές κινεζικές αρχές, οι οποίες εξουσιοδοτούνται από το νόμο να επηρεάζουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις της εταιρείας.
 • Το προαναφερθέν σημείο υποδηλώνει ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον έλεγχο της περιφερειακής εξουδετέρωσης ισχύος, δίνοντάς τους ένα πλεονέκτημα στην επιλογή συγκεκριμένων μπλοκ για το βιβλίο, κάτι που είναι απαραίτητο για επιθέσεις με στυλ 51 τοις εκατό.

“Ανταποκρινόμενοι ανταμοιβές

εξόρυξης.

 • Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι ανταμοιβές των ορυχείων διανέμονται άδικα και ότι το κακόφημο “Μεγάλο τείχος προστασίας” της Κίνας πρέπει να κατηγορηθεί. Το ρητό που επιβλήθηκε το 1995 έβλεπε την κυβέρνηση να εισαγάγει ένα σύνολο τοπικών κανονισμών και περιορισμών του Παροχέα Υπηρεσιών Διαδικτύου για τον έλεγχο της διασυνοριακής κίνησης στο Διαδίκτυο.
 • Για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους, το χαρτί συνδύασε τους μέσους ρυθμούς των κενών μπλοκ που παράγονται από κάθε ορυχείο , σημειώνοντας εκείνα που προέρχονταν από την Κίνα, δημιούργησε ένα πολύ υψηλό ποσοστό κενών μπλοκ, με πάνω από 7 τοις εκατό. Αντίθετα, οι μη κινέζικες δεξαμενές παρήγαγαν το 2% όλων των τεμαχίων αυτών, σύμφωνα με τα ιστορικά ποσοστά.Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι μη κινέζοι ανθρακωρύχοι αντιμετωπίζουν αυξημένη καθυστέρηση – ή αύξηση της εξουδετερωτικήςισχύος – για να ανταγωνιστούν για ανταμοιβές στο δίκτυο, καθώς η Κίνα ελέγχει τη ροή πληροφοριών για όσους βρίσκονται εκτός των συνόρων της. Το απαράδεκτο βήμα επιτυγχάνεται με την εξόρυξη“κενών μπλοκ”, τα οποία δεν περιέχουν δεδομένα συναλλαγών, ωστόσο, παρέχουν ανταμοιβή στους ανθρακωρύχους, ενώ καταναλώνουν δαπανηρούς πόρους για τη διαδικασία.
 • Ωστόσο, οι άδειες μπλοκ εξόρυξης καθιστούν το δίκτυο λιγότερο αποτελεσματικό, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές να αναρωτηθούν γιατί η εξόρυξη κενών τεμαχίων ενθάρρυνε τους κινέζους ανθρακωρύχους. Τα οφέλη από την εξόρυξη ενός άδειου μπλοκ περιορίζονται στους αντίστοιχους ανθρακωρύχους του. Επίσης, η γρήγορη εξόρυξη τέτοιων τεμαχίων σημαίνει ότι τα τεμαχισμένα τεμάχια μετακινούνται προς τα πάνω στην ουρά για επιβεβαίωση, αυξάνοντας την πιθανότητα για τον άδειο ανθρακωρύχο να συλλάβει και ένα γεμάτο μπλοκ.

Πολιτικά κίνητρα

 • Συνολικά, η έρευνα απαρίθμησε 19 φορείς έκθεσης που είναι διαθέσιμοι σε ομάδες κινεζικών ορυχείων , οι οποίοι ταξινομούνται ευρέως σε τέσσερις κατηγορίες: διαταραχή, λογοκρισία, απονομιμοποίηση και αποδυνάμωση συναίνεσης.
 • Από αυτά, τα πιο θανατηφόρα περιλαμβάνουν τη θανάτωση του δικτύου Bitcoin, αναγκάζοντας τους μη κινέζους ανθρακωρύχους να συναντήσουν και να συνδυάσουν όλη την δύναμη κατακερματισμού για τον έλεγχο του Bitcoin, σε μια κίνηση που ονομάζεται “επίθεση Goldfinger”. Ένας άλλος είναι να «οπλιστεί» ο έλεγχος της χώρας πάνω στο δίκτυο αποσταθεροποιούν τις ξένες οικονομίες ανάλογα με την πρωτοποριακή κρυπτοσυχνότητα για τη δημιουργία σημαντικής βιομηχανίας.
 • Και οι δύο κινήσεις θα αναγκάσουν τους ορθολογικούς ανθρακωρύχους να εγκαταλείψουν το πρωτόκολλο και δεν παρέχουν κίνητρα ούτε στους νεοφερμένους. Για τους ερευνητές, ο Bitcoin διαδραματίζει τον ρόλο του ως «ιδεολογική αντιπολίτευση» στις κομμουνιστικές ιδεολογίες της Κίνας και η χώρα στοχεύει να καταπνίξει την άνοδο οποιουδήποτε αντιτιθέμενου παράγοντα καθώς κινείται προς την ύπαρξη μιας υπερδύναμης.

Το έγγραφο σημείωσε:

“[Η Κίνα] μπορεί να παρακινηθεί να αποδυναμώσει ή να την καταστρέψει για να κάνει μια ιδεολογική δήλωση. για παράδειγμα, αποδεικνύοντας τη ματαιότητα των παραδειγμάτων αποκεντρωμένου ελέγχου. Ουσιαστικά κάθε παραβίαση της ασφάλειας του Bitcoin αρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όσο είναι ορατός. “

 • Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αφήγησης του λογοτύπου παίζει λογικά, παρουσιάζει μια μάλλον καταθλιπτική άποψη της Κίνας, ειδικά με την ώθηση του τελευταίου για την εισαγωγή προτύπων blockchain και τη διεξαγωγή πειραμάτων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση με την τεχνολογία που στηρίζει τις κρυπτοσυχνότητες.
 • Η χώρα μπορεί να επιβάλει τον έλεγχό της στο Bitcoin, αλλά η δολοφονία ενός δικτύου αξίας 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η υποστήριξη εκατομμυρίων συναλλαγών από ομοτίμους σε ολόκληρο τον πλανήτη θα έβλεπε τη φήμη της σε σοβαρό κίνδυνο.

Πηγή:cryptoslate.com

 

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.