Τι είναι η τεχνολογία Blockchain?

Τι είναι η τεχνολογία Blockchain και γιατί θα αλλάξει για πάντα τη λειτουργία των τραπεζών;

Η τεχνολογία πίσω από το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin θέλει (και μπορεί) να μεταμορφώσει τον τρόπο που συναλλασσόμαστε, ανταλλάζουμε δεδομένα και στοιχεία, ώστε τα πάντα να γίνονται χωρίς μεσάζοντες. Οι τράπεζες πρέπει να επιλέξουν αν θα πολεμήσουν την απειλή ή αν θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

Στο Bitcoin έχουμε αναφερθεί και παλιότεραΤο άρθρο μας για το Bitcoin και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αναφερθούμε ξανά και στο μέλλον. Το εικονικό νόμισμα που τα τελευταία χρόνια έχει ανατρέψει τα δεδομένα στις συναλλαγές, παρά τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, όχι μόνο διατηρείται στην επικαιρότητα, αλλά ενισχύεται διαρκώς. Παράλληλα όμως με το Bitcoin αναπτύσσεται μια ευρεία γκάμα εναλλακτικών νομισμάτων, λειτουργιών και εφαρμογών που βασίζονται στην τεχνολογία και τη λογική του Blockchain.

Η τεχνολογία αυτή αποτελεί τη βασική συνισταμένη της λειτουργίας του Bitcoin. Ο ευφυής σχεδιασμός της καθιστά το ψηφιακό νόμισμα τόσο ελκυστικό και δημιουργεί το έδαφος για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων σχετικών χρηματοοικονομικών –και όχι μόνο– εφαρμογών.

Φαινομενικά πρόκειται για μια άκρως τεχνική και περίπλοκη τεχνολογία. Στην πράξη πρόκειται για την πιο εφικτή, από τεχνικής τουλάχιστον άποψης, απόπειρα εκδημοκρατισμού του παγκοσμίου συστήματος οικονομικών συναλλαγών. Η υπεραπλουστευμένη ιδέα πίσω από το Blockchain είναι γιατί να μεσολαβεί ένας τρίτος (είτε είναι τράπεζα, είτε κεντρικός οργανισμός ή υπηρεσία) στη συναλλαγή μεταξύ δύο μερών.

Πηγή:insidestory.gr

What is Blockchain

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.