Το ρωσικό νομοσχέδιο στερείται βασικών όρων κρυπτογράφησης μετά από πρόσφατες τροποποιήσεις

Οι Ρώσοι βουλευτές έχουν αφαιρέσει τον ορισμό της κρυπτογραφικής εξόρυξης από σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των ψηφιακών νομισμάτων πριν από την επόμενη ανάγνωση στην Κρατική Δούμα, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax στις 19 Οκτωβρίου. Συνεπώς, ο νέος νόμος δεν θα διευκρινίσει φορολογικά ζητήματα για τους ανθρακωρύχους.

Ο πρόεδρος της επιτροπής για τις χρηματοπιστωτικές αγορές της Δούμας Ανατόλι Ασακόφ εξήγησε εν συντομία τον λόγο πίσω από την απόφαση των βουλευτών να εξαλείψουν έναν βασικό κρυπτογραφικό όρο από το νομοσχέδιο:

“Νωρίτερα είχαμε κάποιες σκέψεις για τους Bitcoins, για την ένταξή τους στο οικονομικό μας σύστημα. Αλλά, όπως αποφασίσαμε, δεν τους χρειαζόμαστε αυτές τις διφορούμενες Bitcoins, επομένως δεν χρειαζόμαστε εξόρυξη. ”

Εάν ο νόμος ορίζει την κρυπτοθεραπεία, θα πρέπει να καθορίσει επίσης κρυπτοσυχνότητες, ανέφερε ο Aksakov στην Interfax. Πρόσθεσε επίσης ότι θα ήταν “ανόητο” να συμπεριλάβουμε εξόρυξη στον κανονισμό που πρότεινε η κυβέρνηση. Είπε ότι τα ορυχεία θα πρέπει να τεθούν υπό τη δικαιοδοσία του φορολογικού σώματος, αν χρειαστεί.

Δεν είναι άμεσα σαφές εάν οι ορισμοί για τις μάρκες και τις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) και οι κανόνες για τις κρυπτογραφικές ανταλλαγές – οι οποίοι συμπεριελήφθησαν στο αρχικό σχέδιο – παραμένουν στην τρέχουσα έκδοση. Το παρόν σχέδιο νόμου θα προχωρήσει στη δεύτερη από τις τρεις αναγνώσεις στη Δούμα.

Το νομοσχέδιο “για τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία” εισήχθη για πρώτη φορά τον Ιανουάριο από το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών. Τον Μάρτιο, μια ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τον Aksakov πρότεινε μια τροποποιημένη έκδοση που καθιέρωσε τους κανονισμούς του πελάτη (KYC) για την επαλήθευση ταυτότητας πελατών στις κρυπτογραφικές συναλλαγές, αντανακλώντας τις τρέχουσες απαιτήσεις στις ΗΠΑ. Σχέδιο του νομοσχεδίου εγκρίθηκε από την Κρατική Δούμα τριών ακροάσεων τον Μάιο.

Ωστόσο, πριν από τη δεύτερη ακρόαση που προγραμματίστηκε για τη σύνοδο του φθινοπώρου της Δούμα, αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό ορισμός του “κρυπτοσυχνότητα”. Το μεταλλευτικό έργο στη συνέχεια ορίστηκε ως “απελευθέρωση μαρκών για την προσέλκυση επενδύσεων στο κεφάλαιο”.

Τον Σεπτέμβριο, μια ομάδα συμφερόντων από τη Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP) άρχισε να επεξεργάζεται ένα εναλλακτικό νομοσχέδιο για την κρυπτογράφηση. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της RSPP Elina Sidorenko, το νέο νομοσχέδιο θα διαιρέσει τα ψηφιακά στοιχεία σε τρεις ομάδες και θα βοηθήσει στην εξάλειψη των αντιφάσεων στο κρατικό νομοσχέδιο που ονομάζει “ημιτελή και κατακερματισμένη”.

Ο Aksakov μίλησε στην Interfax στο Finnopolis 2018 – μια εκδήλωση fintech που πραγματοποιήθηκε αυτή τη βδομάδα στη ρωσική πόλη Σότσι. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι κρατικοί αξιωματούχοι συζήτησαν την κρυπτογραφία και το ρόλο της στην οικονομία της χώρας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, Elvira Nabiullina, συνέκρινε το ενδιαφέρον για την κρυπτογράφηση ενός «πυρετού» που «ευτυχώς» τελείωσε. Ο κ. Herman Gref, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, Sberbank, προέβλεψε ότι οι κυβερνήσεις δεν θα εγκαταλείψουν τον κεντρικό έλεγχο της νομισματικής πολιτικής και των νομισμάτων για να επιτρέψουν την εμφάνιση κρυπτοσυχνών μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Πηγή:cointelegraph.com

 

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.