“IDEX Ethereum” ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέχει πλέον υπηρεσίες συναλλαγών σε πελάτες με διευθύνσεις IP που προέρχονται από τη Νέα Υόρκη.

Η IDEX, μια αυτοαποκαλούμενη αποκεντρωμένη ανταλλαγή κρυπτοερμηνείας (DEX) που επιτρέπει στους εμπόρους να ανταλλάσσουν εμπιστευτικά τα μάρκες Ethereum, ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέχει πλέον υπηρεσίες συναλλαγών σε πελάτες με διευθύνσεις IP που προέρχονται από τη Νέα Υόρκη.

Ethereum DEX να μπλοκάρει τις διευθύνσεις IP της Νέας Υόρκης

Αρχίζοντας αύριο, 25 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. UTC, οι χρήστες της Νέας Υόρκης θα απαγορευτούν από την τοποθέτηση νέων παραγγελιών στην πλατφόρμα, ο φορέας ανταλλαγής ανακοίνωσε στο Twitter.

Σύμφωνα με τους όρους υπηρεσίας της πλατφόρμας, ο οποίος ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 20 Σεπτεμβρίου, απαγορεύεται στους χρηματιστές της Ουάσιγκτον και της Βόρειας Κορέας να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.

“Κάθε χρήστης που διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιεί την Υπηρεσία από μια από τις προαναφερόμενες δικαιοδοσίες θα χάσει την πρόσβαση στο λογαριασμό του”, αναφέρει η συμφωνία παροχής υπηρεσιών, “τα κεφάλαιά τους θα παγώσουν έως ότου ενεργοποιηθεί η λειτουργία άμεσης απόσυρσης και ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με το IDEX συμβάσεις απευθείας για να αποσύρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. ”

Πιθανώς, οι έμποροι στη Νέα Υόρκη και άλλες απαγορευμένες περιοχές θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας ένα VPN για να αποκρύψουν τις πραγματικές τοποθεσίες τους, αν και δεν είναι σαφές εάν η υπηρεσία θα απαγορεύσει τις διευθύνσεις Ethereum που προηγουμένως σχετίζονται με δραστηριότητα IP από απαγορευμένες περιοχές.

Η Νέα Υόρκη, ο δημιουργός του αμφισβητούμενου πλαισίου ” BitLicense “, διατηρεί ένα από τα αυστηρότερα ρυθμιστικά καθεστώτα για τις ανταλλαγές κρυπτοσυχνότητας, και μόνο μια χούφτα εταιρίες κρυπτογράφησης έχουν λάβει άδεια να λειτουργούν στο κράτος και να παρέχουν υπηρεσίες στους κατοίκους της Νέας Υόρκης.

Τέτοιοι περιφερειακοί περιορισμοί, μαζί με τον συνεχώς αυξανόμενο αρι��μό κεντρικών αχρήστων ανταλλαγής κρυπτοεναλλαγών, έχουν πολλούς εντός της βιομηχανίας αισιόδοξους για την τρέχουσα και μελλοντική ανάπτυξη των αποκεντρωμένων ανταλλαγών, οι οποίες επιτρέπουν στους εμπόρους να ανταλλάσσουν κρυπτογραφικές μάρκες ενώ διατηρούν την επιμέλεια των κεφαλαίων τους. Σημαντικά συγκεντρωτικά χρηματιστήρια όπως οι Binance , OKEx και Huobiανακοίνωσαν ακόμη σχέδια για να δημιουργήσουν τις δικές τους πλατφόρμες τύπου DEX για να συμπληρώσουν και ίσως τελικά να αντικαταστήσουν τις κεντρικές υπηρεσίες τους.

Πώς μπορεί μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή διευθύνσεων IP Block Block;

Ethereum DEX IDEX
Το IDEX επιτρέπει στους χρήστες να εμπορεύονται περισσότερα από 400 μάρκες Ethereum έναντι αιθέρα (ETH), αν και οι περισσότερες από αυτές τις αγορές διακινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. | Πηγή: CoinMarketCap

Ωστόσο, είναι περιττό να πούμε ότι το γεγονός ότι ένας χειριστής μιας αυτοεξυπηρέτησης DEX διατηρεί τον επαρκή έλεγχο της πλατφόρμας για να εμποδίσει τους χρήστες από μια συγκεκριμένη δικαιοδοσία εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πόσο αποκεντρωμένη είναι αυτή η πλατφόρμα.

Το IDEX λειτουργεί από την εταιρεία Aurora Labs SA, η οποία έχει καταγράψει τον Παναμά, η οποία έχει αναπτύξει μια ποικιλία εφαρμογών blockchain, μάρκες κρυπτογράφησης και πρωτόκολλα. Σύμφωνα με την TokenData, η εταιρεία κέρδισε 5,3 εκατομμύρια δολάρια σε μια πρώτη προσφορά νομισμάτων (ICO) που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο. Το CoinMarketCap κατατάσσει την IDEX ως την 114η μεγαλύτερη συναλλαγή κρυπτογράφησης (DEX ή κεντρική), με ημερήσιο κύκλο εργασιών 2 εκατομμυρίων δολαρίων και όγκο 30 ημερών ύψους 39 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ η Aurora περιγράφει την IDEX ως αποκεντρωμένη ανταλλαγή – εξ ου και η “DEX” στην IDEX – βασίζεται επίσης σε κάποια κεντρική υποδομή εκτός αλυσίδας, δηλαδή μια μηχανή διαπραγμάτευσης που επιτρέπει στους χρήστες να διεκπεραιώνουν συνεχώς χωρίς να περιμένουν να εξαχθούν μεμονωμένες συναλλαγές στο υποκείμενο Ethereum blockchain. Εν τω μεταξύ, το συμβόλαιο IDEX έξυπνα αποθηκεύει τα κεφάλαια και διορθώνει τα κεφάλαια με βάση τα δεδομένα συναλλαγών εκτός αλυσίδας.

“Με το διαχωρισμό της αντιστοίχισης των συναλλαγών από την εκτέλεση, η IDEX παρέχει την ταχύτητα και την εμπειρία των χρηστών των κεντρικών ανταλλαγών σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την ελεγκτική ικανότητα του Ethereum Blockchain” εξηγεί η εταιρεία.

Αυτό το υβριδικό μοντέλο βελτιώνει βεβαίως την εμπειρία των χρηστών σε ορισμένες άλλες αποκεντρωμένες πλατφόρμες συναλλαγών διατηρώντας παράλληλα το κρίσιμο χαρακτηριστικό της εξόδου των κεφαλαίων υπό τον έλεγχο του χρήστη. Ταυτόχρονα, όμως, απαιτεί από την IDEX να είναι η μόνη οντότητα που είναι εξουσιοδοτημένη να «υποβάλλει υπογεγραμμένες συναλλαγές στην Ethereum», γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει την εταιρεία πιο ευάλωτη σε έλεγχο από αρχές σε πιο αυστηρά ρυθμισμένες δικαιοδοσίες όπως η Νέα Υόρκη. Κατά συνέπεια, οι έμποροι που επιθυμούν μια πλήρως αποκεντρωμένη εμπειρία ίσως χρειαστεί να παραιτηθούν από τις πλατφόρμες που εμπορεύονται μια πιο φιλική εμπειρία χρήστη για μειωμένη εξάρτηση από υπηρεσίες εκτός αλυσίδας.

Προτεινόμενη εικόνα από Shutterstock

Προτεινόμενη εικόνα από  zazzle.com

Πηγή:CCN.COM

 

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.