Η “κρυπτοεμφανίσεις” θα μπορούσαν να ανοίξουν δρόμο για μια νέα οικονομική τάξη, λέει εμπειρογνώμονας.

Παρά τη συνεχιζόμενη αγορά αρκούδων και το χαμηλό κλίμα που επικρατεί στην αγορά, οι πιθανές επιπτώσεις της τεχνολογίας κρυπτογράφησης και τεχνολογίας blockchain παραμένουν εκπληκτικές και πολλοί επενδυτές έχουν διατηρήσει την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το γεγονός.

Ένας εμπιστευτικός τομέας της βιομηχανίας μοιράζεται αυτό το συναίσθημα, εξηγώντας σε πρόσφατη συνέντευξή του στην  Express , ότι το κρυπτοσυνημμένο πιθανότατα θα αλλάξει το σημερινό οικονομικό σύστημα προς το καλύτερο.

Ο Marcus Swanepoel, ο διευθύνων σύμβουλος της ανταλλαγής κρυπτοσυχνότητας, Luno, εξέφρασε τεράστια εμπιστοσύνη στις μελλοντικές επιπτώσεις του Bitcoin και της κρυπτογράφησης, αλλά επίσης σημείωσε ότι δεν είναι βέβαιος για το πόσο σύντομα το ψηφιακό νόμισμα θα αντικαταστήσει το φυσικό νόμισμα fiat.

“Τα χρήματα δεν πρόκειται να είναι τα ίδια για πάντα και πάντα. Πιστεύω ότι κάπουμε στη μέση μιας από αυτές τις αλλαγές. Δεν ξέρω αν πρόκειται να είναι Bitcoin ή Ethereum – ή αν πρόκειται να συμβεί σε εκατό χρόνια ή ένα χρόνο. Αλλά το μέλλον των χρημάτων θα περιλαμβάνει ένα είδος παγκόσμιου νομίσματος που θα είναι πλήρως διαλειτουργικό », είπε.

Πολλοί ξένοι επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένου του περιβόητου οικονομολόγου Nouriel Roubini , επικρίνουν την βιομηχανία κρυπτοσυχνότητας λόγω της δημόσιας αντίληψής της ως αντι-εγκαθιδρύσεως και ελευθεριακής. Διαφωνεί επίσης με την ιδέα ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι η φυσική εξελικτική εξέλιξη του τραπεζικού συστήματος, λέγοντας σε ένα αμφιλεγόμενο τιτίβισμα  ότι:

“Αυτοί οι τρελοί κρυπτό δεν ξέρουν τίποτα για τα χρήματα, την τραπεζική χρηματοδότηση, τη νομισματική πολιτική. Έχουν μηδενικό οικονομικό γραμματισμό. Και προσποιούνται ότι ανακαλύπτουν νέα χρήματα. Μια λύση σε ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει. Και μια λύση που είναι η επιστροφή στην εποχή του λίθου της ανταλλαγής. “

Παρά την αρνητικότητα του Roubini, ο Swanepoel εξήγησε ότι η υιοθέτηση κρυπτογραφίας δεν πρέπει να συνδέεται με κανένα είδος αντι-κυβερνητικού ή αντι-τραπεζικού κινήματος και ότι μπορεί απλώς να σηματοδοτήσει την τεχνολογική πρόοδο του τραπεζικού κλάδου:

“Δεν είμαι αντι-τραπεζικός ή αντι-κυβερνητικός. Αλλά αν σκεφτεί κανείς πώς χτίστηκε το τραπεζικό σύστημα, χτίστηκε για μια μη ψηφιακή εποχή. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα – είναι μάλλον αναποτελεσματικό για τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα ».

Τιμές κρυπτοαξιολόγησης επηρεάζουν τη δημόσια υιοθέτηση

Παρά τα βασικά στοιχεία που περιβάλλουν κρυπτογράφηση που δεν αλλάζει παρά τις τιμές τους, ο Swanepoel είπε ότι επηρεάζουν έμμεσα την υιοθεσία, διότι διαμορφώνει την αντίληψη του κοινού ότι η εγκυρότητά του είναι νόμισμα, εμπόρευμα ή αποθήκη αξίας.

“Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή για να κερδοσκοπούν και να επενδύσουν και αυτό σημαίνει ότι η τιμή Bitcoin έχει μεγάλη επιρροή στην υιοθεσία”. Προσέθεσε ότι παρά την προσωρινή καθυστέρηση της τιμολόγησης, η επίδρασή της στην υιοθέτηση του crypto είναι “μια πραγματικότητα της ζωής”.

Εκτός από τον επηρεασμό της αντίληψης του κοινού σχετικά με την κρυπτογράφηση, οι αγορές βοηθούν επίσης στη συμμετοχή του κοινού στη βιομηχανία. Μετά την πορεία των ταύρων 2017-2018 και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση, οι αγορές εξακολουθούσαν να αναπτύσσονται, με μια πληθώρα νέων επενδυτών να ενδιαφέρονται για τη βιομηχανία και τις δυνατότητές της.

Καθώς οι περισσότεροι επενδυτές εισέρχονται στην αγορά και αρχίζουν να διαμορφώνονται οι παγκόσμιοι κανονισμοί, είναι πολύ πιθανό η εκτεταμένη υιοθέτηση να εξελιχθεί γρήγορα, φέρνοντας την αγορά σε νέα επίπεδα.

Πηγή:newsbtc.com

Προτεινόμενη εικόνα από το Shutterstock.

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.