Η IBM-Maersk αγωνίζονται να υπογράψουν τους νέους συνεργάτες ναυτιλίας στο blockchain

Είναι πολύ δύσκολο όλες οι επιχειρήσεις μαζί να συνεργαστούν και να γίνουν μια ομάδα στους πλέον πιο ανταγωνιστικούς χώρους στον πλανήτη στην ναυτιλία. Ακόμα πιο δύσκολο όμως θα είναι όταν ένας από αυτούς κατέχει αυτές τις ομάδες.

Πριν από περίπου 10 μήνες, το έργο απομακρύνθηκε από τη Maersk η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον πλανήτη σε κοινή επιχείρηση με την IBM.

Όμως, εκείνο το διάστημα το δίκτυο έχει δελεάσει μόνο έναν άλλο φορέα στην πλατφόρμα: Pacific International Lines (PIL), μία από τις 8 ναυτιλιακές γραμμές στην Ασία και 17η στον κόσμο με βάση τον όγκο των φορτίων.

  • Όπως παραδέχονται, αυτό δεν αρκεί.

Με λίγα λόγια, η κοινή συνεργασία IBM-Maersk χρειάζεται περισσότερους μεταφορείς. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι αντίπαλοι της Maersk να λειτουργούν ως “άγκυρες εμπιστοσύνης” και να τρέχουν πλήρεις κόμβους blockchain στο δίκτυο.

Επιπλέον, οι μεγάλοι φορτωτές εμπορευμάτων χρησιμοποιούν πολλαπλούς μεταφορείς και μεταφορείς εμπορευμάτων και η πρόταση για αξία περιλαμβάνει τη διαχείριση του φορτίου και του αποθέματος σε όλα αυτά.

Για να μην το βάλουμε πολύ καλό, η επιβίβαση σε άλλους μεγάλους μεταφορείς είναι μια απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την TradeLens – όπως αναγνώρισε ο Marvin Erdly, επικεφαλής της TradeLens στο IBM Blockchain.

Η TradeLens προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα αναμορφώνοντας τη διευθέτηση ως “κοινή συνεργασία” σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί πιο ουδέτερη από την αρχικά τιμολογημένη κοινή επιχείρηση. Αλλά στην ουσία, η Maersk και η IBM έχουν το καθένα πλήρη και ίσα δικαιώματα στην πνευματική ιδιοκτησία (IP).

Ο Erdly είπε ότι ένα συμβουλευτικό συμβούλιο της βιομηχανίας είναι μια από τις λύσεις διακυβέρνησης που θα κάνουν τη διαφορά και ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την προώθηση της ισότητας στην πλατφόρμα. Ωστόσο, αναγνώρισε τις ανησυχίες των ανταγωνιστικών εταιρειών ναυτιλίας, προσθέτοντας:

  • Προφανώς το γεγονός ότι η Maersk οδηγεί αυτό είναι τόσο πολύ καλό όσο και ανησυχητικό γιατί είναι τόσο μεγάλος παίκτης στον κλάδο, όπως μπορείτε να φανταστείτε ότι πρόκειται να αποτελέσει παράγοντα.

Ποιος είναι ο καπετάνιος;

Ο Lars Jensen, Διευθύνων Σύμβουλος της SeaIntelligence Consulting, μιας ναυτιλιακής εταιρίας αναλυτών της Κοπεγχάγης, προκάλεσε πρόκληση για την IBM και τη Maersk νωρίς.

Ο Jensen είπε στην CoinDesk ότι μίλησε σε μια ομάδα μεγάλων μεταφορέων για τη Maersk και την πρόταση blockbuster της IBM σε μια ναυτιλιακή διάσκεψη τον Απρίλιο, τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον Jensen, “Οι άλλοι μεταφορείς βασικά είπαν,” σίγουρα, ίσως – πείτε μας λίγο για αυτό. Και, λοιπόν, αν το κάνουμε αυτό τότε ποιος κατέχει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας; ” Μετά τους δόθηκε η απάντηση ότι τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας θα ήταν για τη Maersk και την IBM. ” Αυτός πρόσθεσε:

  • Δεν είναι επιστήμη πυραύλων για να μαντέψει τι είπαν όλοι οι ανταγωνιστές της Maersk για να ενταχθούν στην πρωτοβουλία αυτή.

Με μια λέξη Όχι.

Βεβαίως, είναι ακόμα πρώτες μέρες για το TradeLens. Η IBM έχει κάνει εντυπωσιακά άλματα με την άλλη μεγάλη blockchain της βιομηχανίας, το now-live Food Trust, που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια σε συνδυασμό με το μαγαζί Walmart.

Και η IBM και η Maersk έχουν υπογράψει πολλά συμμετέχοντα από άλλα μέρη της ναυτιλιακής εφοδιαστικής αλυσίδας για να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα TradeLens. Αυτές περιλαμβάνουν μια σειρά παγκόσμιων λιμενικών και τελωνειακών αρχών, ευεργετικών κατόχων φορτίου, εταιρειών αποστολής φορτίων και logistics (το λιμάνι του Μόντρεαλ και ο Οργανισμός Συνόρων και Υπηρεσιών του Καναδά είναι οι τελευταίες προσθήκες).

Ο White του Maersk δήλωσε ότι η συνεργασία του με την IBM ” έχει μια ριζικά διαφορετική εστίαση και προσέγγιση απ ‘ό, τι η INTTRA από την άποψη της λύσης και της τεχνολογίας. Έχουμε συνεχή διάλογο με την INTTRA”.

Διαμονή ουδέτερη

Μια άλλη πρόκληση για το TradeLens είναι ότι δεν είναι το μόνο παιχνίδι στην πόλη.

Η Accenture έχει επιβιβάσει τον πλοιοκτήτη APL (Αμερικανικές Προεδρικές Γραμμές, 12ος μεγαλύτερος κατά όγκο φορτίων) με έδρα τη Σιγκαπούρη και τον τεράστιο μεταφορέα Kuehne + Nagel για την αποστολή εμπορευμάτων, σε έναν πιλοτικό μπλοκ που περιλαμβάνει τη ζυθοποιία AB InBev και έναν ευρωπαϊκό τελωνειακό οργανισμό.

Η Adriana Diener-Veinott, παγκόσμια ηγετική θέση στην Accenture Freight & Logistics Services, δήλωσε ότι η απόδειξη της ιδέας ξεκίνησε με έναν φορέα σε κάθε κατηγορία: φορτωτή, μεταφορέας, ναυτιλιακή γραμμή και τελωνειακή αρχή.

Η Diener-Veinott είπε ότι δεν ήταν ελεύθερη να αποκαλύψει ποιος κατέχει σήμερα το IP της μίνι κοινοπραξίας. Ωστόσο, η Accenture δήλωσε ότι θα ανακοινώσει πρόσθετους αερομεταφορείς τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς θα ενημερώσει σχετικά με τις διαδικασίες διακυβέρνησής της.

“Ένας εκπρόσωπος της Kuehne + Nagel επανέλαβε τα σημεία που έκανε η Accenture”.

Μια από τις κατευθυντήριες αρχές είναι ότι η ιδιοκτησία της πλατφόρμας της κοινοπραξίας δεν θα περιορίζεται στα ιδρυτικά κόμματα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Το μοντέλο διακυβέρνησης θα εξασφαλίσει ότι οι πρόσθετοι εταίροι θα μπορούν να ενταχθούν με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Αλλά αν κατέβει σε αυτό, θα TradeLens ποτέ επιλέγουν να μοιράζονται την IP εξίσου μεταξύ των άλλων μελών του δικτύου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία της πλατφόρμας;

Ο Erdly της IBM δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να κάνει εικασίες σχετικά με το τι μπορεί ή όχι να συμβεί στη γραμμή, αλλά επανέλαβε τον λόγο του συναδέλφου Cuomo σχετικά με την ανάγκη να βγούμε απλά και να καινοτομήσουμε καταλήγοντας:

Πηγή:Coindesk

 

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.