Ο αγώνας για αντικατάσταση του Tether

Η κρυπτογραφική αγορά έχει κυρίαρχο σταθερό κασσίτερο, δεν κάνει λάθος.

Η Tether, η οποία στοχεύει να διατηρήσει την ισοτιμία της (ονομαζόμενη tether ή USDT) σε ισοτιμία με το δολάριο ΗΠΑ, υποστηρίζοντας κάθε συμβόλαιο με $ 1 στις τραπεζικές καταθέσεις, αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς σταθερού ξύλου με συνολική αξία, όγκο ανταλλαγής και άλλες μετρήσεις.

Όμως, η αγορά έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανησυχίας γύρω από την πρόσδεση, εστιάζοντας στην πρόσβαση της επιχείρησης στις τραπεζικές υπηρεσίες και τους ισχυρισμούς της ότι έχει εξασφαλίσει πλήρως την εξαιρετική προσφορά της πρόσδεσης.

Το συμβολικό δεν διαπραγματεύεται στο $ 1 με οποιαδήποτε συνέπεια από τις αρχές Οκτωβρίου. Αύξησε το χαμηλό των 0,85 δολαρίων σε μια αγορά στις 15 Οκτωβρίου και ενώ η συναλλαγματική ισοτιμία έχει ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό, εξακολουθεί να παραμένει κάτω από το στόχο, διαπραγματεύεται σε 0,99 δολάρια την Κυριακή, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Εν τω μεταξύ, έχουν έρθει στην αγορά αρκετοί ανταγωνιστικοί κοντέινερ, συμπεριλαμβανομένων – μόλις από τον Σεπτέμβριο – του δολαρίου του δολαρίου (USDC) του Κύκλου, του Standard Token Paxos (PAX) και του δολαρίου Gemini (GUSD). Οι παλαιότεροι αντίπαλοι περιλαμβάνουν το TrueUSD του TrustToken (TUSD) και το Dai του Maker (DAI).

Όπως θα περίμενε κανείς σε μια τέτοια τέλεια καταιγίδα, ο σύνδεσμος έχει αρχίσει να χάνει κάποιο μερίδιο αγοράς σε αυτούς τους ανταγωνιστές την εβδομάδα και ένα μισό από τότε που έσπασε το buck, τα στοιχεία που αναλύονται από την CoinDesk δείχνει. Ωστόσο, ενώ το TUSD και το USDC έχουν κάνει τις μεγαλύτερες διαδρομές, τα δεδομένα δεν δείχνουν σαφή νικητή σε αυτό το στάδιο, και το tether παραμένει σταθερά στην κορυφή.

Παρακάτω περιγράφουμε τα δεδομένα.

Κεφαλαιοποίηση αγοράς:

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μετρήσετε το μερίδιο αγοράς για τις κονσέρβες, καμία από αυτές δεν είναι τέλειοι δείκτες. Κάποιος απλά εξετάζει την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η οποία, όταν το περιουσιακό στοιχείο υποτίθεται ότι εμπορεύεται 1 προς 1 με fiat, θα πρέπει να είναι περίπου η ίδια με τη συνολική προσφορά.

“Ο Tether έχει χάσει σίγουρα το μερίδιο αγοράς από την άποψη της προσφοράς δολαρίων ΗΠΑ που διατίθενται σε διαφορετικές στάβλες”, δήλωσε στο CoinDesk ο Νικ Κάρτερ, δημιουργός του μπλοκ αλυσίδας δεδομένων Coinmetrics. Το TUSD και το USDC , πρόσθεσαν, ήταν “οι κύριοι δικαιούχοι”.

Πράγματι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinmetrics που αναλύθηκαν από την CoinDesk, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του tether ως μερίδιο της ευρύτερης αγοράς σταθερών καραμελών μειώθηκε σταθερά, με την πλειονότητα των μειώσεων να προέρχεται από τη μείωση της προσφοράς ταινιών (η χρηματιστηριακή αξία της συμβολής είναι ίση με την τιμή πολλαπλασιασμένη με συνολικής προσφοράς).

κεφαλαιοποίηση σταθεροποιημένων κερμάτων

Χάρτες του Nolan Bauerle και του Peter Ryan της CoinDesk Research . Δεδομένα για όλα τα διαγράμματα που προέρχονται από το Coinmetrics.io. Σημειώστε ότι οι κλίμακες κατακόρυφου άξονα διαφέρουν μεταξύ των διαγραμμάτων.

“Πριν από το τρέξιμο”, ανέφερε ο κ. Carter, αναφερόμενος σε μια περίοδο στα μέσα Οκτωβρίου όταν η συναλλαγματική ισοτιμία του tether μειώθηκε κάτω από 0,93 δολάρια σύμφωνα με το CoinMarketCap, “η πρόσδεση συνίστατο στο 94% περίπου της συνολικής προσφοράς στα σταθερά καραμέλα. τρέξιμο.”

Αλλά είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμάμε τις ανταγωνιστικές συνέπειες αυτής της κατάρρευσης. Ο πρωταρχικός λόγος αυτής της μετατόπισης είναι ότι η Bitfinex – μια ανταλλαγή κρυπτογράφησης που μοιράζεται στελέχη και ιδιοκτήτες με την Tether – έστειλε 780 εκατομμύρια USDT σε ένα ελεγχόμενο από την εταιρεία πορτοφόλι, γνωστό ως το Treasury Tether από τις 14 Οκτωβρίου.

Αυτή η διαδικασία, την οποία η εταιρεία ( αμφιλεγόμενα ) αναφέρεται ως “εξαγορά”, απομακρύνει τις μάρκες από την προσφορά και συνεπώς μειώνει την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η οποία έχει μειωθεί σε περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια από μια κορυφή ύψους σχεδόν 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το Σεπτέμβριο.

Ως εκ τούτου, οι μειώσεις στην προσφορά του ιμάντα δεν ωφελήθηκαν ανταγωνιστικές σταθερές κορώνες όσο θα μπορούσε να υποτεθεί, σημείωσε ο Κάρτερ. “Φαίνεται ότι κάποια USDT που εξαργυρώθηκαν στην πραγματικότητα δεν εισέρχονται σε άλλους ανταγωνιστές, αλλά απλώς εξέρχονται από το BTC ή το fiat.”

Ένας άλλος τρόπος για να μετρήσετε το μερίδιο αγοράς του σταθερού κέρδους είναι να εξετάσετε τι συμβαίνει στις ανταλλαγές κρυπτοπληρωμών.

 

Ωστόσο, τα στοιχεία της Coinmetrics δείχνουν μια μικρή αύξηση του όγκου συναλλαγών για εναλλακτικές λύσεις κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και από μια μικρή βάση (σημειώστε ότι ο κάθετος άξονας κυμαίνεται από 96% έως 100% και ο δεσμός παραμένει σαφώς κυρίαρχος από αυτήν τη μέτρηση):

όγκος ανταλλαγής σταθερού κασσίτερου

Τα δεδομένα όγκου ανταλλαγής coinmetrics προέρχονται από το CoinMarketCap.

“Ο όγκος συναλλαγών είναι μικρός για εναλλακτικές λύσεις, διότι οι έμποροι δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές ακόμα”, δήλωσε ο Κάρτερ, προσθέτοντας ότι “το tether εξακολουθεί να θεωρείται χρήσιμο (αν και επικίνδυνο) νόμισμα για τους εμπόρους να παίρνουν κινδύνους. υποδομή.”

Αλλά υπάρχει μια ακόμη μέτρηση που πρέπει να εξετάσετε: τον όγκο των συναλλαγών στις μπλοκ αλυσίδες για αυτές τις σταθερές κουβέρτες.

onchain σταθεροποιημένες κουκκίδες όγκου συναλλαγών

Όλοι είπαν ότι η ταινία εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη , αλλά ο ανταγωνισμός από τους πολλούς ανταγωνιστές της θερμαίνεται.

Για να δούμε θα φτάσει την ισοτιμία του δολαρίου το tether από ότι φαίνεται η πορεία της είναι ανοδική,μην ξεχνάμε ότι η Αμερική είναι ένα μεγάλο κράτος με πολλούς φίλους ανά τον κόσμο ίσως και αυτό συμπεριλαμβάνεται στα πλεονεκτήματα του tether

Σύμφωνα με τον Carter, ωστόσο, “είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε ποιος ανταγωνιστής είναι σε θέση να κερδίσει μακροπρόθεσμα”.

Πηγή:Coindesk

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.