Bitcoin είναι μια νέα κατηγορία επενδύσεων όπως αναφέρει η Morgan Stanley

Αυξανόμενο ενδιαφέρον για το bitcoin και άλλες κρυπτοεπενδύσεις μεταξύ των θεσμικών επενδυτών, ενώ φαίνεται να υπάρχει λήθαργος στον αριθμό των λιανικών αγοραστών που λειτουργούν στο χώρο.

Το bitcoin αποτελεί  πλέον μια νέα κατηγορία θεσμικών επενδύσεων από το 2017, σύμφωνα με νέα έρευνα της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ Morgan Stanley .

Στην έκθεση με τίτλο “Bitcoin αποκρυπτογραφήθηκε: μια σύντομη διδασκαλία και επιπτώσεις” και με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου, το τμήμα έρευνας της πολυεθνικής επενδυτικής τράπεζας έδωσε μια επισκόπηση των τελευταίων έξι μηνών του bitcoin και έφερε γνώση σχετικά με τις παρατηρούμενες τάσεις. Αυτή η νέα αναφορά χρησιμεύει ως ενημέρωση σε προηγούμενη έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο με τίτλο “Bitcoin Decrypted: A Short Teach-in και επιπτώσεις”.

Τα ευρήματα υπογράμμισαν την παρατήρηση των ερευνητών για το τι περιέγραψε η έκθεση ως η ταχέως διαρθρωτική διατριβή της αγοράς, καλύπτοντας τις εξελισσόμενες αντιλήψεις για το bitcoin από τότε που τέθηκε σε κυκλοφορία ως «ηλεκτρονικά μετρητά» το 2009.

Η άνοδος του Bitcoin & ενός νέου χρηματοπιστωτικού συστήματος

Το 2009, το bitcoin καταλήφθηκε ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στα μεγάλα τραπεζικά καρτέλ, αφού πρώτα εκδόθηκε μέσω λογισμικού ανοικτής πηγής. Έχει επιτύχει μια λατρεία όπως, και μέχρι το 2012, ήταν στο επίκεντρο των mainstream ειδήσεων ως μέσο συναλλαγών στην ηλεκτρονική μαύρη αγορά που αναφέρεται αναμφισβήτητα ως αγορά του Silk Road . Η αυξανόμενη κεφαλαιοποίηση της αγοράς επέστησε την προσοχή των επιχειρηματιών, των τεχνολογικά προσανατολισμένων ατόμων σε όλο τον κόσμο, των ακτιβιστών, των δημοσιογράφων και των αποκλειστικών πρωτοβουλιών κρυπτογράφησης που ακολούθησαν.

Η Bitcoin κατάφερε να προσφέρει έναν αποκεντρωμένο μηχανισμό πληρωμών ο οποίος χρησιμοποιεί τη διανομή καταλόγου. Αν και απευθύνθηκε σε ορισμένους ως ένα νέο σύστημα ικανό να διαταράξει τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα, αποδείχθηκε επίσης ότι είναι ένα πραγματικό εργαλείο για τη διευκόλυνση νέων οικονομικών σχέσεων και δεσμών. Ως ψηφιακό νόμισμα, το κατανεμημένο βιβλίο διευκολύνει τη διεκπεραίωση συναλλαγών πληρωμής λιανικής, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι πληρωμές μεταξύ προσώπων και οι διασυνοριακές συναλλαγές με μικρότερο κόστος και εφοδιαστική σε σχέση με ό, τι λαμβάνεται στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ενόψει αυτού, η επικρατούσα αγορά των αρκούδων σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής προδιαθέτουν το bitcoin και τα αλκοολούχα ποτά ως μια «νέα κατηγορία επενδύσεων» και αυτή ήταν η τάση του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την έρευνα Morgan Stanley Research, μερικά από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πελάτες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον κλάδο κρυπτοαναλογισμού περιλαμβάνουν ρυθμιστικές ανισότητες, έλλειψη ρυθμιζόμενων θεματοφυλακής και έλλειψη φοβερών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Αύξηση.

Στην έκθεση καταγράφηκε επίσης η σταδιακή άνοδος των κρυπτογραφημένων νομισματων , που ξεκίνησαν λίγο πολύ το 2017, αλλά έχουν επιταχυνθεί φέτος. Η πτώση των τιμών κρυπτογραφημάτων προκάλεσε αύξηση του μεριδίου των εμπορικών συναλλαγών του BTC που πραγματοποίησε το USDT . Οι ανταλλαγές χρησιμοποιήθηκαν για την εμπορία κρυπτογραφίας.

Το μέλλον ίσως να υπόσχεται πολλά στον βασιλιά του απογκεντρεμονο νομίσματος Bitcoin Τα μεγάλα συμφέροντα παίρνουν μέρος στην νέα τεχνολογία συναλλαγής

Πηγή:CCN.COM

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.