Η Βραζιλία σε επιχειρήσεις κρυπτογράφησης

Το Τμήμα Ομοσπονδιακών Εσόδων της Βραζιλίας (RFB) αποκάλυψε πρόσφατα ότι προσπαθεί να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την κρυπτογράφηση, μια κίνηση που ισχυρίζεται ότι θα βοηθήσει να αποφευχθεί η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. της Βραζιλίας θέλει να παρακολουθεί τις εταιρίες κρυπτογράφησης

Σύμφωνα με την τοπική πύλη ειδήσεων G1  η RFB δημοσίευσε ένα έγγραφο που αποκαλύπτει ότι οι ανταλλαγές κρυπτοαξιολόγησης με βάση τη Βραζιλία πρέπει τώρα να υποβάλλουν αναλυτικές μηνιαίες αναφορές για όλες τις πράξεις που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση.

Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα άτομα που χρησιμοποιούν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να αναφέρουν συναλλαγές σχετικές με κρυπτογράφηση που υπερβαίνουν τις 10.000 βραζιλιάνικες πύλες (2.700 δολαρίων) μέσω του εικονικού κέντρου εξυπηρέτησης (e-CAC) του οργανισμού. Όσοι δεν το πράξουν, θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα, τα οποία μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το εάν οι αναφορές καθυστέρησαν, ήταν λανθασμένες ή ψευδείς.

Η RFB ισχυρίζεται ότι το Δεκέμβριο του περασμένου έτους η Βραζιλία είδε πάνω από 4 δισεκατομμύρια reals (1 δισεκατομμύριο δολάρια) που αγοράζονταν και πωλούσαν κρυπτοσυχνότητες σαν bitcoin . Φέτος, δεδομένης της ανάπτυξης της βιομηχανίας κρυπτογράφησης στη χώρα, αναμένεται ετήσιος όγκος συναλλαγών μεταξύ 18 και 45 δισεκατομμυρίων reals (4,8 έως 12,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

  • RFB πρόσθεσε:

“Στη Βραζιλία, τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σημαντική αύξηση στην αγορά cryptoasset, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία της αγοράς cryptoasset στη χώρα, κυρίως για τη φορολογική διοίκηση, δεδομένου ότι οι συναλλαγές υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος επί των κεφαλαιουχικών κερδών που κερδίζονται τελικά. “

Επιτήρηση επιχειρήσεων Crypto

 

Σύμφωνα με τη φορολογική αρχή της χώρας, διάφορα καταστήματα ειδήσεων έχουν αναφέρει σχετικά με τη χρήση κρυπτοσυχνών για να αποφύγουν φόρους, να πλύνουν χρήματα και να διεφθαρτούν αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, υποστηρίζει, οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να παρέμβουν. Το σημείωμά του έχει ως εξής:

«Η αναζήτηση ορισμένων πρακτόρων για την ανωνυμία, η οποία είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα για τη χρήση ορισμένων κρυπτοφασμάτων, πρέπει πάντα να καταπολεμηθεί, ακόμη και από τη φορολογική αρχή, για να αυξηθεί ο κίνδυνος εγκληματικής πρακτικής».

Η ρυθμιστική αρχή παραθέτει παραδείγματα από άλλες χώρες. Επισημαίνει ότι στην Αυστραλία, οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με κρυπτοεμβόλαια πρέπει να διενεργούν ελέγχους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

  •  Όπως ανέφερε η CCN, η Αυστραλιανή Post ξεκίνησε μια υπηρεσία «Digital iD» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αγοραστές κρυπτογράφησης.

Σύμφωνα με την RFB, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις συναλλαγές κρυπτογραφημάτων και να εφαρμόσει άλλα μέτρα για να σταματήσει τους χρήστες κρυπτογράφησης από την αποφυγή φόρων.

Στη Βραζιλία, οι κρυπτογραφικές ανταλλαγές έχουν υποβληθεί σε έλεγχο κυρίως καθώς, νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση τους έστειλε ένα ερωτηματολόγιο 14 σημείων για να μάθουν περισσότερα γι ‘αυτά, καθώς και τη δυνατότητά τους να χρησιμοποιηθούν για τη νομιμοποίηση εσόδων.

Ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας, CADE, έστειλε ένα άλλο ερωτηματολόγιο, το οποίο πρέπει να απαντήσει ή να αντιμετωπίσει πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα $ 25.000 .

Bitcoin Max

Bitcoin Max, μια τοπική ανταλλαγή, κέρδισε πρόσφατα μια επίθεση εναντίον δύο τραπεζών , οι οποίες άνοιξαν ξανά τους λογαριασμούς της για να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Περιέργως, τα επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα έλαβαν πρόσφατα το πράσινο φως για να επενδύσουν σε κρυπτοσυχνότητες όπως bitcoin, όχι άμεσα.

Η Βραζιλία είναι μια χώρα με οικονομική κρίση, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά όταν στρέφεται μια χώρα στην κρυπτογράφηση επειδή το δικό της νόμισμα επανειλημμένως είναι αναξιόπιστο, ίσως να ψάχνει διεξόδους να αποχωρήσει από τον παλιό τρόπο συναλλαγής.Η κατανόηση στην κρυπτογράφηση για φορολογικούς σκοπούς δείχνει πόσο δυσαρεστημένος είναι ο λαός και οι κυβερνήσεις τους στον τρόπο συναλλαγής που έχουνε, ας δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Πηγη:CCN

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.