Κεντρική Τράπεζα της Κίνας επεκτείνει τον κανονιστικό της έλεγχο στα Crypto ‘Airdrops’

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ( PBoC ), διεύρυνε τον έλεγχό της για να συμπεριλάβει τα αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως “συγκεκαλυμμένα” αρχικά κέρδη ( ICO ) στην έκθεση χρηματοοικονομικής σταθερότητας του 2018, που δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου.

Χρησιμοποιώντας ήδη γνωστή ρητορική , η έκθεση επαναλαμβάνει την αυστηρά στάση της τράπεζας κατά του ICO και την κρυπτογράφηση, ορίζοντας την πρώην ως «παράνομη» συγκέντρωση κεφαλαίων και επισημαίνοντας τους ευρέως διαδεδομένους κινδύνους οικονομικής απάτης και πυραμίδων.

Η τράπεζα προειδοποιεί ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες συνεχίζουν να αυξάνονται σε αριθμό παρά τις σθεναρές προσπάθειες για την εξάλειψη της έκδοσης κρυπτογραφικών σημάτων στη χώρα και ζητεί την «έγκαιρη ανίχνευση» και την διπλασιασμένη επαγρύπνηση των ρυθμιστικών αρχών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διεθνή συνεργασία καλύτερη προστασία των επενδυτών.

Το υπόλοιπο έγγραφο επαναλαμβάνει τις ανησυχίες για τις εταιρείες κρυπτογράφησης που μετεγκαθίστανται στο εξωτερικό και χρησιμοποιούν ξένους «πράκτορες» για να επενδύσουν για λογαριασμό εγχώριων πελατών στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς και προειδοποίηση για παράνομες λευκές εικόνες και κρυπτογραφικά επενδυτικά σχέδια που αποκαλύπτονται ως “καινοτομία μπλοκχενών”.

Η έκθεση αναφέρεται επίσης σε υποψίες χειραγώγησης της αγοράς και παραβίαση συστημάτων καταπολέμησης του ξεπλύματος παράνομου χρήματος στον τομέα κρυπτογράφησης – προειδοποίηση για τον αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο που δημιουργούν τα κρυπτοσυστήματα λόγω της χρήσης τους για την αποφυγή ελέγχων κεφαλαίου, διεθνών κυρώσεων και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την τράπεζα, από τις 18 Ιουλίου 2017 – πριν από την απαγόρευση της ICO της Κίνας – 65 ICO ολοκληρώθηκαν στην Κίνα, εκ των οποίων μόνο 5 ξεκίνησαν πριν από το 2017.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων σε ICO υπερέβη τις 105.000 , με σωρευτική χρηματοδότηση που πλήττει περίπου 2,6 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 375,4 εκατομμύρια δολάρια). Αυτό, δήλωσε η PBoC, αντιπροσώπευε το 20% της χρηματοδότησης του ICO παγκοσμίως.

Ακόμη και όταν οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας εξακολούθησαν να εκπέμπουν αυστηρές ρητορικές ενέργειες εναντίον του ICO και των εμπορικών συναλλαγών, η κατοχή κρυπτοσυχνότητας δεν είναι η ίδια παράνομη στην Κίνα.

Πηγή:cointelegraph.com

 

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.