ΗΠΑ κατέλαβαν μέχρι σήμερα 200.000 bitcoins μέχρι σήμερα, οι συνολικές κατασχέσεις ανέρχονται σε 453.000

ΑΝΑΛΗΨΗ

  1. Η συνολική ποσότητα κατασχεθέντων ή κατασχεθέντων bitcoins είναι σήμερα σχεδόν 453.000, περίπου 2.6% της συνολικής κυκλοφοριακής παροχής
  2. Το 85,6% αυτού του ποσού προέρχεται μόνο από δύο περιπτώσεις – το Road Silk και το SELEC
  3. Η αμερικανική κυβέρνηση κατέχει σήμερα τουλάχιστον 4.100 BTC, αλλά πιθανότατα δεν υπερβαίνει τις 10.000 BTC
  4. Οι κατασχέσεις στις ΗΠΑ ανέρχονται σε περίπου 198.000 bitcoins από τουλάχιστον 100 διαφορετικές ομοσπονδιακές ποινικές, αστικές και διοικητικές υποθέσεις
  5. Οι ΗΠΑ πούλησαν την πλειοψηφία των κατασχεθέντων bitcoins για 151 εκατομμύρια δολάρια. Κατά μέσο όρο, η κυβέρνηση πώλησε κάθε κατασχεμένο bitcoin για $ 780

Η πιο σημαντική πρόταση της Bitcoin είναι ανυποχώρητη αντίσταση λογοκρισίας. Με απλά λόγια, αν ακολουθηθούν οι βέλτιστες πρακτικές, κανείς δεν μπορεί να παγώσει ή να αδράξει τις εκμεταλλεύσεις bitcoin σας. Όποιος κατέχει το ιδιωτικό κλειδί είναι ο κάτοχος των bitcoins. Εάν το ιδιωτικό κλειδί είναι είτε κρυπτογραφημένο είτε απλά απομνημονευμένο, καμία αρχή δεν μπορεί να φτάσει στο σχετικό bitcoin. Και όμως συμβαίνει και έχει συμβεί αρκετά συχνά. συνήθως επειδή οι εγκληματίες δεν χρησιμοποιούν τις βέλτιστες πρακτικές. Σύμφωνα με ταευρήματα του The Block , το συνολικό ποσό των κατασχεθέντων bitcoins είναι πλέον 1 στα 40 – 2,6% της κυκλοφοριακής προμήθειας.

 

crypto-planet.net


Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε ένα ευρέως κυκλοφορούν παράσημο στα κοινωνικά μέσααπό ένα πρόσφατο  άρθρο του περιοδικού News Journal το οποίο ανέφερε ότι “πολλοί αναλυτές αναλυτών θεωρούν ότι η αμερικανική κυβέρνηση ελέγχει σήμερα περισσότερα κέρματα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο”.Αποδεικνύεται ότι η πηγή αυτής της αξίωσης ήταν ένα ενσύρματο άρθρο από τον Δεκέμβριο του 2013.

Την εποχή εκείνη, η αμερικανική κυβέρνηση ελέγχει στην πραγματικότητα περίπου 174.000 bitcoins. Αυτά κατασχέθηκαν από τον Ross Ulbricht ο οποίος έτρεχε εκείνη τη στιγμή το Silk Road, μια δημοφιλή αγορά φαρμάκων στο διαδίκτυο. Τα κατασχεθέντα bitcoins αντιπροσώπευαν τότε το 1,5% του συνόλου της κυκλοφορίας (λάβετε υπόψη ότι η συνολική ποσότητα bitcoin εκεί έξω μεγαλώνει μέσω της εξόρυξης, έως ότου φτάσει το ανώτατο όριο των 21 εκατομμυρίων από δεκαετίες από τώρα). Αλλά αυτό ήταν πριν από πέντε χρόνια και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει έκτοτε.

Για μια, η αμερικανική κυβέρνηση σίγουρα δεν ελέγχει περισσότερα bitcoins από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο. Το πρώτο μικρότερο μέρος των κατασχεθέντων κονδυλίων του Silk Road δημοπρατήθηκε κυρίως τον Ιούνιο του 2014 στον γνωστό επιχειρηματία καπιταλιστή και τον κλασικό ενθουσιώδη Tim Draper. Το δεύτερο μεγαλύτερο τμήμα τελικά δημοπρατήθηκε για $ 48,2 εκατομμύρια το Σεπτέμβριο του 2017.


Η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι κάτοχος κάποιου bitcoin, αλλά πουθενά κοντά στα ποσά που χρησιμοποίησε κάποτε για τον έλεγχο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του The Block , η αμερικανική κυβέρνηση κατέχει σήμερα τουλάχιστον 4.100 BTC και κατά πάσα πιθανότητα δεν υπερβαίνει τις 10.000 BTC. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατασχέσει περίπου 198.000 bitcoins από τουλάχιστον 100 διαφορετικές ομοσπονδιακές ποινικές, αστικές και διοικητικές υποθέσεις. Πώλησε το 98% αυτών των bitcoins για 151 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο πωλούσε κάθε bitcoin για μια τιμή $ 780. ( Σημείωση του συντάκτη: Ίσως θα έπρεπε να έχουν HODLed; )

 

crypto-planet.net

Η μεγαλύτερη κατάσχεση του bitcoin εξακολουθεί να περιβάλλεται από μυστήριο και αντιπαράθεση. Στις 19 Μαΐου 2017, το κέντρο επιβολής του νόμου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SELEC) δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου με τίτλο «Περισσότεροι από 200.000 bitcoins αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων που βρέθηκαν από τις βουλγαρικές αρχές». η ομάδα οργανωμένου εγκλήματος επένδυσε τα χρήματα που πήρε από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες σε bitcoins, περίπου 200.000 ανακαλύφθηκαν στον εικονικό χώρο ».

Τον Δεκέμβριο, ο επικεφαλής του γραφείου ειδικού εισαγγελέα της Βουλγαρίας, Ιβάν Γκεσέφ, δήλωσε ότι “δεν είχε κατασχεθεί κανένα bitcoins.” Είναι πιθανό ότι το SELEC δεν είχε ποτέ πρόσβαση στα ιδιωτικά κλειδιά. Ή είναι επίσης πιθανό να υπήρχε και η διαφθορά. Τουλάχιστον, το SELEC θα έπρεπε να έχει εκδώσει τις διευθύνσεις, ώστε να μπορεί να παρακολουθείται με διαφάνεια.

Εάν συμπεριλάβουμε το SELEC στον κατάλογο των επιληπτικών κρίσεων, η συνολική ποσότητα των κατασχεθέντων bitcoins είναι πλέον σχεδόν 453.000 ή περίπου 2.6% της συνολικής κυκλοφοριακής παροχής. Αλλά αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 85,6% αυτού του ποσού προέρχεται από δύο μόνο περιπτώσεις: το Road Silk και το SELEC (βλέπε πίνακα παρακάτω).


Ο κατωτέρω πίνακας δείχνει όλες τις διαθέσιμες στο κοινό κατασχέσεις και πλειστηριασμούς bitcoins μεγαλύτερων από $ 500.000 που το  The Block κατάφερε να βρει.

 

crypto-planet.net

Πηγή:theblockcrypto.com

Αφήστε μια απάντηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.